ΙΘΑΚΗ- 19 μήνες μετά τον ΙΑΝΟ ο επαρχιακός δρόμος Φρίκες – Κιόνι παραμένει επικίνδυνος

260

Δεκαεννέα μήνες μετά το πέρασμα του ΚυκλώναI ANOY ο επαρχιακός δρόμος της Ιθάκης Φρικες – Κιονι παραμένει στην ίδια κατάσταση .

Ο  δρόμος σε αρκετά σημεία έχει κατολισθήσεις που ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί  . Το πιο σοβαρό  πρόβλημα καταγράφεται  πριν την είσοδο στον οικισμό των Φρικών όπου  η κατολίσθηση να είναι εκτεταμένη  και το ωφέλιμο διαθέσιμο οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο να είναι μόλις 3.68μ , κάτι που σημαίνει τη μη δυνατότητα αμφίδρομης κίνησης των οχημάτων στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας .

Οι Φρίκες και το Κιόνι,  τα δυο τουριστικά ψαροχώρια της Βορείου Ιθάκης,  δέχονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες  τουρίστες που τα επισκέπτονται  με πολλά τουριστικά λεωφορεία  από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και ημερήσιες εκδρομές από την Κεφαλονιά.

Τόσο τα τουριστικά λεωφορεία επισκέπτονται το Κιονι χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο  δρόμο  όσο και το Λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές  του Γυμνασίου και του Λυκείου στο Βαθύ .  Εάν παρουσιαστεί  επιπλέον κατολίσθηση από μια μεγάλη νεροποντή ή άλλο φυσικό φαινόμενο ,  το  Κιόνι θα αποκλειστεί εντελώς ,με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα  του χωριού .

Υπάρχει θέμα ασφάλειας .Πρέπει άμεσα και ταχύτατα να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις  με έργα αντιστήριξης του οδοστρώματος στα σημεία των κατολισθήσεων .

Ρεπορτάζ  Εικόνες

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις