Ριγκατόνι με μελιτζάνα και γλυκιά πάπρικα

83

Υλικά

Για 4-5 άτομα

500 γρ. ριγκατόνι
2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Νηστίσιμο τυρί (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα
3 μέτριες ντομάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι

Εκτέλεση

1. Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο σουρωτήρι για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τις σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κύβους. Τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράζουν για 15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

3. Βράζετε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμα (al dente) τα βγάζετε και τα σουρώνετε.

4. Προσθέτετε την σάλτσα και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού και πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο νηστίσιμο τυρί.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις