Διαφορετικές διατροφικές συνήθειες, ιδιαίτερες προτιμήσεις, κάποιες παραξενιές αλλά και η ανάγκη να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να δοκιμάσουμε νέες, φρέσκες και αναζωογονητικές γεύσεις μας οδηγούν σε νέες απίστευτα νόστιμες συνταγές.

Άλλωστε η Άνοιξη με τα άφθονα μυρωδικά της, τα τρυφερά χορταρικά και τα βουτυράτα φρέσκα τυριά της είναι η ιδανική εποχή για να ετοιμάσουμε σούπες – ύμνους της φύσης: Μαραθόσουπες, μανιταρόσουπες, χορτόσουπες, σούπες με αγκινάρες, με μαρούλια και μυρωδικά, εμπλουτίζονται με αυγολέμονα, με τραχανά, με ξινοτύρια και γίνονται πιάτα υψηλής γευστικής αξίας. Όχι, δεν θα στερηθούμε το κρέας όσοι το αγαπάμε. Μπορεί να λατρεύουμε το μοσχάρι ή το κοτόπουλο αλλά να μην μπορούμε να ανεχθούμε συκώτια και άλλα εντόσθια στο φαγητό μας. Μαγειρίτσα με μοσχάρι, με κοτόπουλο, με συκωτάκια κότας θα μας ικανοποιήσουν απόλυτα και θα τις τιμήσουν και τα μικρά παιδιά.

Οι vegan θα τηρήσουν το έθιμο με μια μυρωδάτη σούπα με μανιτάρια και ταχίνι, οι χορτοφάγοι θα απολαύσουν μια πυκνή μαγειρίτσα με μανιτάρια και αυγολέμονο και όσοι αγαπούν το ψάρι θα τιμήσουν την μοναδική αγιορείτικη με βακαλάο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις