Πασχαλινά leftovers – Συνταγές με τα βραστά αυγά που περίσσεψαν

94

Τα Πάσχα φεύγει, τα πασχαλινά αυγά μένουν… Όχι για πολύ όμως. Αξιοποιήστε τα σε απολαυστικά ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα για να καταναλωθούν άμεσα. Οι συνταγές που ακολουθούν είναι από το icookgreek.com.

Συνταγή για τονοσαλάτα με βραστά αυγά

Υλικά: 4-5 αυγά σφιχτά, 1 μαρούλι και 1 σαλάτα χοντροκομμένα, 300 γρ. τόνο κονσέρβας στραγγισμένο, κομματιασμένο, 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες ή ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες, 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες, 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη στραγγισμένη, 10 ελιές Καλαμών Για τη σάλτσα: 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Πλένετε, στραγγίζετε και χοντροκόβετε τις σαλάτες. Τις ρίχνετε σε μπολ μαζί με τα αυγά κομμένα σε φέτες, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις ελιές, το αγγούρι και την κάππαρη. Χτυπάτε τα υλικά της σάλτσα και περιχύνετε τη σαλάτα.

Συνταγές αυγοσαλάτας για σάντουιτς

Εκδοχή 1η

 Τι χρειάζεστε: 8 αυγά βρασμένα σφιχτά ψιλοκομμένα, 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα ή φρέσκο τυρί-κρέμα ανακατεμένα με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, 5-6 ροδέλες αγγούρι σε κομματάκια, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

 

Πώς θα το φτιάξετε: Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί. Αν θέλετε, νοστιμίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι ή μουστάρδα.

Εκδοχή 2η

 Τι χρειάζεστε: 8 αυγά, 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ??κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Πώς θα το φτιάξετε: Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί.

 

Εικόνα: Αρχείου
Εικόνα: Αρχείου

Συνταγή αυγοσαλάτας με πατάτα για τη μέση του τραπεζιού

Υλικά: 4-5 πατάτες μετρίου μεγέθους, 4 αυγά βραστά, 50 γρ. μαγιονέζα, 200 γρ. γιαούρτι, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1-2 αγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες ή 1 κουταλιά κάππαρη, ξαλμυρισμένη.

Εκτέλεση: Πλένετε τις  πατάτες, τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε τις πατάτες σε σαλατιέρα, προσθέτετε τα βραστά αυγά, τα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι ή την κάππαρη, το άνηθο ή το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.

Συνταγή για αυγά γεμιστά

Υλικά: 8 βρασμένα σφιχτά αυγά, 2 μικρές πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες από τη φλούδα τους, 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, λίγη κάππαρη, ψιλοκομμένη, λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, 1 κουταλιά μαϊντανός, ψιλοκομμένος.

Εκτέλεση: Καθαρίζετε τα αυγά και τα κόβετε στη μέση. Αφαιρείτε τους κρόκους, τους κρατάτε στην άκρη και κόβετε λίγο το ασπράδι από κάτω, για να μπορούν να σταθούν στην πιατέλα. Λιώνετε τις πατάτες με πιρούνι και τις ρίχνετε σε μπολ. Προσθέτετε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το πιπέρι, την κάππαρη και το μαϊντανό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά προσθέτοντας στο τέλος το λάδι και τους κρόκους των αυγών λιωμένους με πιρούνι. Γεμίζετε με το μείγμα που ετοιμάσατε το κοίλωμα των αυγών, χρησιμοποιώντας αν θέλετε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Αφήνετε στο ψυγείο 1 ώρα προτού σερβίρετε.

Εικόνα: ICookGreek
Εικόνα: ICookGreek

Συνταγή για μυζηθρόπιτες με αυγά

Υλικά: 8 φύλλα κρούστας, 8 αυγά βρασμένα σφιχτά, 300 γρ. ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο, 200 γρ. χαλούμι τριμμένο, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα, 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 8-10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια μέχρις ότου εξατμιστούν εντελώς τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Κομματιάζετε τη μυζήθρα ή το ανθότυρο και το ανακατεύετε με το χαλούμι, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Αλείφετε ένα φύλλο ζύμης με λίγο λάδι και το διπλώνετε στη μέση. Βάζετε στο κέντρο 2 κουταλιές από το μείγμα του τυριού και βυθίζετε στη μέση από ένα αβγό καθαρισμένο ολόκληρο. Διπλώνετε το φύλλο προς το κέντρο έτσι ώστε να αγκαλιάσει τη γέμιση και το στρίβετε ελαφρά για να αποκτήσει ακανόνιστο σχήμα το πάνω μέρος. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση φτιάχνοντας συνολικά 8 πουγκιά. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε 45΄- 50΄ στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις