Οι φράουλες είναι το απόλυτο φρούτο της άνοιξης και ένα από τα αγαπημένα σου. Συνδυάζονται τέλεια με τη σοκολάτα και σήμερα θα φτιάξεις ένα λαχταριστό κέικ με τα δύο υλικά. Είναι τέλειο τόσο για πρωινό όσο και με τον απογευματινό σου καφέ.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις βάζεις στο μπλέντερ
- Τις αφαιρείς πριν γίνουν πολτός
- Κόβεις την κουβερτούρα σε κομμάτια και την βάζεις στο μίξερ με το βούτυρο και και την 1 κούπα ζάχαρη.
- Χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Προσθέτεις τα αυγά και τη δεύτερη κούπα ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα
- Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι και τον πολτό φράουλας και συνεχίζεις το χτύπημα
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180° C.
- Αλείφουμε την φόρμα του κέικ με βούτυρο, την αλευρώνεις και ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα
- Το αφήνεις να ψηθεί για 1 ώρα χωρίς να ανοίγεις το φούρνο
- Το βγάζεις από τον φούρνο και περιμένεις για 5 περίπου λεπτά πριν το ξεφορμάρεις
- Αφού το βάλεις σε μια πιατέλα ρίχνεις από πάνω τα κομμάτια της κουβερτούρας
- Εναλλακτικά μπορείς να την λιώσεις σε μπεν μαρί και να την απλώσεις στο κέικ
- Μπορείς να το συνοδεύσεις με παγωτό