Τα κεφτεδάκια σου θυμίζουν τα ατελείωτα, παιδικά καλοκαίρια και τα μεσημέρια στην εξοχή. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φαγητό και σήμερα θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή εκδοχή του με φρέσκια ντομάτα, λαχανικά και ελιές.
Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια θα χρειαστείς:
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό μαζί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 150 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο και πολύ καλά στραγγισμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
- 3/4 κ.γλ. ρίγανη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κλωνάρι βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα θα χρειαστείς:
- 10-12 μέτριες ντομάτες ώριμες και τριμμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομμάτια
- 1 κ. γλ. ντομάτα πελτέ
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γ. κύμινο
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 150 γρ. ελιές πράσινες
- 2 μεσαίες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 2 μεσαία κολοκύθια κομμένα σε κύβους
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Κεφτεδάκια
- Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνεις καλά με τα χέρια σου
- Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά πλάθεις τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνεις
- Τα ρίχνεις στο καυτό λάδι και τα γυρίζεις με προσοχή ώστε να πάρουν χρώμα
- Τα τοποθετείς σε ένα πιάτο που έχεις στρώσεις απορροφητικό χαρτί κουζίνα
Σάλτσα
- Σε ένα καθαρό τηγάνι ρίχνεις λίγο λάδι και προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές, το αλάτι και το πιπέρι
- Τα αφήνεις να βράσουν σε δυνατή φωτιά
- Αφού δέσει η σάλτσα και μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις για 5 περίπου λεπτά ακόμη
- Περιμένεις λιγάκι πριν ρίξεις τη σάλτσα πάνω στα κεφτεδάκια
- Λίγο πριν το σερβίρισμα βάλε μερικά φύλλα βασιλικό