Tα σπαράγγια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα λαχανικά και τώρα είναι η εποχή τους. Μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα ζουμερό πιλάφι. Ένα πιάτο ανάλαφρο και υγιεινό.
Συστατικά
- 4 σπαράγγια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ρύζι για πιλάφι
- 1 φλ. αρακά
- 1/2 κουτί μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι
- Μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζεις το κρεμμύδι
- Προσθέτεις τα σπαράγγια που έχεις κόψει σε δύο κομμάτια και τα ανακατεύεις απαλά με ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις τον αρακά και τα μανιτάρια
- Προσθέτεις 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι
- Μόλις πάρει βράση ρίχνεις το ρύζι και το αφήνεις μέχρι μαλακώσει (15-20 λεπτά)
- Αφαιρείς από τη φωτιά και σερβίρεις