Θρεπτική ρεβιθοσαλάτα

67

Υλικά
Για 4-6 άτομα

400 γρ. ρεβίθια
1 φύλλο δάφνης
1 ξερό κρεμμύδι
2 πορτοκαλί πιπεριές
2 ντομάτες
1 μπρόκολο στον ατμό
1 ματσάκι ρόκα
Για το ντρέσινγκ
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
Χυμό από 2 σαγκουίνια
1 κουταλάκι κύμινο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βράζετε με το φύλλο δάφνης φροντίζοντας να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Τα στραγγίζετε, αφαιρείτε τη δάφνη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ντρέσινγκ χτυπώντας καλά με ένα σύρμα όλα τα υλικά.
3. Βάζετε τα ρεβίθια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέτετε γύρω γύρω τη ρόκα, τις φουντίτσες από το μπρόκολο, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, τις ντομάτες και το κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλες και περιχύνετε με το ντρέσινγκ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις