Παραδοσιακή αλλά με σοκολάτα που λατρεύουν τα παιδιά, η καρυδόπιτα συνοδεύεται υπέροχα με τον καφέ ενώ είναι η τέλεια ιδέα για επιδόρπιο με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι στο πλάι.
Συστατικά
- 250 γρ. καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. φρέσκο γάλα
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. κανέλα
Για το γλάσο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
- Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και συνεχίζεις να ανακατεύεις
- Ρίχνεις τα καρύδια
- Λαδώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα και αδειάζεις το μείγμα
- Το αφήνεις να ψηθείς για 40-45 περίπου λεπτά
- Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμη βύθισε μια οδοντογλυφίδα. Αν όταν την αφαιρέσεις δεν έχεις υπολείμματα η καρυδόπιτα είναι έτοιμη
- Την βγάζεις από το φούρνο και από την φόρμα, την βάζεις σε μια πιατέλα και την αφήνεις να κρυώσει
Γλάσο
- Λιώνεις την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί
- Προσθέτεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Το αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς πριν το απλώσεις στην καρυδόπιτα