Ρεπορτάζ Εικόνες : MΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ
Στην κοιλάδα των Ομαλών δίπλα στο Οινοποιείο του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας, σε ένα νέο αμπελώνα όπου ζήσαμε από κοντά και καταγράψαμε στην κάμερα του kefaloniapress , την όμορφη εμπειρία της φύτευσης νέου αμπελιού της ποικιλίας Ρομπόλα.
Συνοδοιπόροι σε αυτή την όμορφη εμπειρία ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Παναγής Γαλιατσάτος ο Διευθυντής κ. Κώστας Μπαζίγος.
Άγγλοι και Αμερικανοί τουρίστες που είχαν επισκεφτεί το οινοποιείο για γευσιγνωσία των κρασιών του Συνεταιρισμού ήθελαν να δουν και να βιώσουν την εμπειρία αλλά και να ενημερωθούν από τον πρόεδρο και τον Διευθυντή του Συνεταιρισμού για το πως ξεκινάει , γεννιέται , μεγαλώνει ένας αμπελώνας πως παράγεται αυτό το εξαιρετικό προϊόν της ποικιλίας ΡΟΜΠΟΛΑΣ που απολάμβαναν στο ποτήρι τους .
Αμερικάνοι τουρίστες
Βρετανοί τουρίστες
Η Ρομπόλα η μοναδική ποικιλία κρασιού που παράγεται αποκλειστικά στην Κεφαλονιά σε μια ζώνη Ονομασία Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας , έκτασης 3.500 στρεμμάτων , είναι λευκό κρασί ΠΟΠ Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης . Αυτό το λευκό κρασί με το ιδιαίτερο λεμονί χρώμα , οξύτητα στη γεύση και άρωμα εσπεριδοειδών , θεωρείται ο χρυσός της Κεφαλονιάς .
Για αυτό το μοναδικό προϊόν που παράγει η Κεφαλλονίτικη γη στο οροπέδιο των Ομαλών χρόνια υπάρχει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο.
Για αυτό το λόγο το κρασί και η διαδικασία αναμπέλωσης γίνεται κάθε χρόνο και δεν σταματάει ποτέ , πάντα με στόχο την ανανέωση των παλαιών αμπελώνων και τη βελτίωση του παραγόμενου προϊόντος , μας είπε ο διευθυντής του Συνεταιρισμού κ. Κώστας Μπαζίγος.
Περισσότερες φωτογραφίες: