Το λεμοντσέλο είναι ένα από τα διασημότερα Ιταλικά ποτά που δημιουργείται από τα λεμόνια της πόλης Σορέντο που είναι διάσημα. Είναι τέλειο, δροσιστικό και ότι καλύτερο για μετά το γεύμα.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά τα λεμόνια, καθαρίζεις το κίτρινο μέρος της φλούδας και το βάζεις σε ένα γυάλινο δοχείο όπου έχεις ρίξει το οινόπνευμα
- Τα αφήνεις για 15 μέρες
- Σουρώνεις τις φλούδες
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν για λίγα λεπτά
- Κάθε φορά που “φουσκώνει” το αφαιρείς από τη φωτιά και το επαναφέρεις
- Αφού συμβεί τέσσερις φορές αφήνεις το σιρόπι στην άκρη μέχρι να κρυώσει λιγάκι
- Προσθέτεις τις φλούδες των λεμονιών και το αλκοόλ και ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
- Όταν κρυώσει το μείγμα το σουρώνεις με ένα σουρωτήρι και το αδειάζεις στο μπουκάλι
- Το βάζεις στο ψυγείο και πίνεις μετά από 4 μέρες