Tο ιμάμ μπαϊλντί είναι ένα παραδοσιακό πιάτο ιδανικό για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Θα το φτιάξεις εύκολα και με υλικά που υπάρχουν σίγουρο στην κουζίνα σου.

Συστατικά

  • 8 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 5 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 30 γρ. πελτέ τομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό γλυκό κρασί
  • 6-8 μέτριες ώριμες τομάτες, τριμμένες
  • λίγο  μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά τις μελιτζάνες, κόβεις τα κοτσάνια και στη συνέχεια τις κόβεις στη μέση
  • Ρίχνεις 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζεις τις μελιτζάνες 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ενώ τις πιέζεις απαλά
  • Τις αφαιρείς και τις τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνεις 1/2 φλ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια για 5 περίπου λεπτά. Χαμηλώνεις πολύ τη φωτιά και τα αφήνεις για 15-20 λεπτά ακόμη και προσθέτεις τον πελτέ και το σκόρδο ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα
  • Σβήνεις με το λευκό, γλυκό κρασί και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς  και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί τις μελιτζάνες δίπλα-δίπλα
  • Ρίχνεις τη γέμιση σε κάθε μία ξεχωριστά και τις αφήνεις να ψηθούν για 45 περίπου λεπτά
  • Αν σου περισσέψει γέμιση μπορείς να την βάλεις στο ταψί γύρω από τις μελιτζάνες
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις