Ήρθε η στιγμή για θαλασσινά και σήμερα θα συνδυάσεις τις σουπιές με τον αρακά δημιουργώντας ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο.
Συστατικά
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κλωνάρι μάραθο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα
- Το αφήνεις να ζεσταθεί και προσθέτεις τις σουπιές, την κομμένη ντομάτα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 4 περίπου λεπτά
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα μαγειρεύεις για 1 περίπου ώρα
- Όταν μαλακώσουν οι σουπιές ρίχνεις τον αρακά, το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο και το μάραθο και τα αφήνεις να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
- Όταν ο αρακάς είναι έτοιμος το αφαιρείς από τη φωτιά και σερβίρεις