Το άγχος των ταξιδιών αλλάζει τα σχέδια διακοπών των Βρετανών

62

Οι συνεχιζόμενες ταλαιπωρίες όσον αφορά στα ταξίδια έχουν κάνει σχεδόν τους μισούς Βρετανούς παραθεριστές να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για αυτό το καλοκαίρι.

Νέα στοιχεία από το Holiday Extras αποκάλυψαν ότι το 45% των Βρετανών ταξιδιωτών έχουν αλλάξει τα σχέδια διακοπών του φέτος λόγω μειωμένης διαθεσιμότητας, υψηλότερων τιμών, μεγάλων αναμονών και συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών.

Μετά τις μαζικές ακυρώσεις πτήσεων αυτή την εβδομάδα, ένας στους δέκα (10%) παραθεριστές που ερωτήθηκαν είπε ότι οι ουρές στα αεροδρόμια τους οδήγησαν να τροποποιήσουν τα σχέδιά τους για τις διακοπές.

Διαπιστώθηκε ότι το 18% άλλαξε τα καλοκαιρινά του ταξίδια λόγω του ότι ο προτιμώμενος προορισμός του παραμένει κλειστός, έχει περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid ή έχουν ξεμείνει από προσιτές πτήσεις ή δωμάτια.

Ένα άλλο 5% δεν μπορούσε να βρει τα δωμάτια, τις πτήσεις ή να νοικιάσει αυτοκίνητα που χρειαζόταν.

Παρόλα αυτά, η όρεξη για ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι ξεκάθαρη, με την πλειοψηφία (93,2%) των παραθεριστών να δηλώνουν ότι σκοπεύουν να κάνουν διεθνείς διακοπές φέτος.

Ο Seamus McCauley, Επικεφαλής Επικοινωνίας της Holiday Extras, δήλωσε: «Οι άνθρωποι αλλάζουν ή ακόμα και ακυρώνουν τα σχέδιά τους μόνο και μόνο για να αποφύγουν την ταλαιπωρία των αναμονών, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα αγαπημένα τους θέρετρα που ξεμένουν από δωμάτια».

Η έρευνα συμμετείχαν σε 1.000 ερωτηθέντες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2022.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις