Πως επικοινωνούμε με το ΕΚΑΒ 166 σε περίπτωση ατυχήματος

938

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε , χιλιάδες περισσότερα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Κεφαλονιάς με αυξημένη πιθανότητα ατυχημάτων. Δυστυχώς το οδικό δίκτυο του νησιού μας (επαρχιακό και δημοτικό) δεν προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια.

Σε περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με τροχαίο ή οποιοδήποτε άλλο ατύχημα που απαιτεί την άμεση παρέμβαση του ΕΚΑΒ..μείνετε ψύχραιμοι. Η ψυχραιμία ειναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία της επιχείρησης..  πάρτε βαθιά ανάσα, ελέγξτε τον πανικό σας και ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα έτσι όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΚΑΒ

Θυμηθείτε ότι όταν καλείτε το 166 από την Κεφαλονιά ή την Ιθάκη,  απαντάει το τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας το οποίο είναι υπεύθυνοι για όλη τη Δυτική Πελοπόννησο, οι άνθρωποι εκεί δεν ξέρουν τις τοποθεσίες της Κεφαλονιάς για αυτό πρέπει να είστε απόλυτα σαφείς. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας θα ενημερώσει υπηρεσιακή το ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς.

√ Και με την ευκαιρία, κάνετε ένα έλεγχο ΣΗΜΕΡΑ στο φαρμακείο του αυτοκινήτου , του καταστήματος, του σπιτιού σας και ανανεώστε το φαρμακευτικό του υλικό.

Καλείτε το 166 

    • Μόλις απαντήσει το τηλεφωνικό κέντρο δηλώστε τον Αριθμό Τηλεφώνου (Κινητό ή Σταθερό) από το οποίο καλείτε
    • Όταν τηλεφωνείτε από κινητό τηλέφωνο πρέπει να πείτε από ποια περιοχή καλείτε Πχ Καλώ απο Κεφαλονιά, χωριό ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ.
    • Δώστε την ακριβή διεύθυνση, την περιοχή και κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (π.χ. εκκλησία – σχολείο κ.λ.π.) για να σας βρει πιο εύκολα και πιο γρήγορα το ασθενοφόρο
    • Πείτε πόσα θύματα υπάρχουν (αν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα ή άλλο) για να προετοιμαστεί κατάλληλα το ασθενοφόρο.
    • Πριν κλείσετε το τηλέφωνό σας ρωτείστε τον τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ, αν χρειάζεται κάποια άλλη πληροφορία, ίσως χρειασθεί περισσότερα στοιχεία από αυτά που δώσατε.  Με την βεβαίωση του τηλεφωνητή ότι κατάλαβε που θα στείλει το ασθενοφόρο και τι έχει να αντιμετωπίσει το πλήρωμα, κλείστε το τηλέφωνο.
    • Κρατείστε ενεργό το τηλέφωνό σας γιατί μπορεί να σας καλέσει πίσω το ΕΚΑΒ
  • Ο εκνευρισμός και η αναστάτωση σας είναι δικαιολογημένη ανθρώπινη αντίδραση, παρόλα αυτά προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι, ο πανικός , η εριστική συμπεριφορά δεν θα λύσει το πρόβλημά σας. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ χρειάζεται τη βοήθειά σας για να σας βοηθήσει καλύτερα.

Ευχόμαστε ποτέ να μην βρεθεί κανείς σε αυτή τη θέση, αν όμως η ώρα το φέρει , αν δράσουμε με ψυχραιμία και σε άμεση κλήση για βοήθεια ,  θα σωθούν ανθρώπινες ζωές.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις