Φωνές διαμαρτυρίας από κατοίκους του Μαϊστράτου

780

Στην περιοχή του Μαϊστράτου εκτός από τα πεύκα που λόγω του Ιανού είνα έτοιμα να πέσουν στα κεφάλια μας,

έχουμε και πρόβλημα με την καθαριότητα.

Λίγο μετά το Κολυμβητήριο, τα συνεργεία του Δήμου ήρθαν δυο φορές και καθάρισαν τα αυλάκια και τους δρόμους από τα χορτάρια.

Την πρώτη, έκαναν λαμπίκο τους χώρους γύρω από το γνωστό μεγάλο συγκρότημα διαμερισμάτων που φτάνει μέχρι το δασάκι και την δεύτερη τους παρακείμενους δρόμους.

Για άγνωστο όμως λόγο δεν φρόντισαν το κομμάτι επί της Ερυθρού Σταυρού απέναντι από το μεγάλο κτίριο, με αποτέλεσμα το χάλι που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο αντικρύζουμε καθημερινά οι ντόπιοι αλλά και οι τουρίστες που περνούν από εκεί.

Όσοι ζούμε κοντά, αρκετά συχνά καθαρίζουμε οι ίδιοι το σημείο αλλά από την στιγμή που πληρώνουμε δημοτικά τέλη καθαριότητας κι οι υπάλληλοι του Δήμου βρίσκονταν στο σημείο όχι μια αλλά δυο φορές, γιατί θα πρέπει  να μπαίνουμε οι πολίτες  σε αυτή την διαδικασία;

Στο κάτω κάτω, η καθαριότητα της πόλης ήταν μια από τις πρώτες προεκλογικές εξαγγελίες του σημερινού δημάρχου, ο οποίος καυτηρίαζε την  στάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και γέμιζε με πηχαίους τίτλους  και φωτογραφίες τις ιστοσελίδες συμφερόντων του.

Η ποιότητα ζωής μιας πόλης κρίνεται από πολλούς παράγοντες κι η καθαριότητα είναι μια από τους βασικότερους. Οταν μάλιστα η πόλη στηρίζεται οικονομικά και στους τουρίστες τότε η φροντίδα για την καλή της εικόνα πρέπει να είναι συστηματική και μεθοδική κι όχι περιστασιακή και τυχαία.

Κάτοικοι Μαϊστράτου

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις