Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του άρθρου.

Αρμαγεδδών !! 36 Κοινότητες του Νομού μας από 79 πρέπει κάνουν εκλογές προέδρου ενώ τινάζονται στον αέρα αποφάσεις τους και αποφάσεις  οικονομικής επιτροπής , ΕΠΟΙΖΩ και όλων των Νομικών προσώπων των Δήμων.

Η Απόφαση του ΣτΕ που έκρινε μετά από προσφυγές, Αντισυνταγματική την εκλογή προέδρων κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων , υποχρεώνει την Κυβέρνηση να επεκτείνει την ισχύ της απόφασης σε όλους τους δήμους της Ελλάδας!

Χιλιάδες κοινότητες θα στήσουν κάλπες ενώ εκατοντάδες προηγούμενες αποφάσεις του αυτόματα κηρύχθηκαν παράνομες!!

Τι σημαίνει αυτό για τους Δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Ένας μεγάλος αριθμός κοινοτήτων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων θα πρέπει να κάνουν εκλογές και να εκλέξουν τον πρόεδρό τους σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αυτό είναι το ένα πρόβλημα.. Το άλλο και μεγαλύτερο είναι ότι οι αποφάσεις που ήδη έχουν πάρει αυτές οι Κοινότητες είναι ΑΚΥΡΕΣ!! Ακόμα και αν εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος, οι προηγούμενες αποφάσεις του είναι άκυρες!!

Αντιλαμβάνεστε ότι οι 36 από τις 79 Κοινότητες στο Νομό μας (33 στους 3 Δήμους της Κεφαλονιάς και 3 στην Ιθάκη) μπαίνουν σε μεγάλη ταλαιπωρία με απρόβλεπτες συνέπειες και τούτο γιατί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παραλόγως και αντισυνταγματικά αλλοίωσε τα εκλογικά αποτελέσματα με τις αποφάσεις της.

Δυστυχώς το κακό δεν φαίνεται να σταματάει εδώ.. Υπάρχει κίνδυνος (το πιθανότερο) να κηρυχθεί  παράνομη η σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών και οι ΕΠΟΙΖΩ  των δήμων και να τιναχτούν στον αέρα έργα και αποφάσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ίδιος κίνδυνος ενέχεται και για τις αποφάσεις όλων των νομικών προσώπων των Δήμων : ΔΕΥΑΚ, Λιμενικό Ταμείο, Γηροκομείο, ΚΕΔΗΚΕ, ΟΚΑΠ, ΕΔΑΚΙ κ.λ.π, αφού και αυτών η σύνθεση αναμένεται να κριθεί αντισυνταγματική σε επόμενη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ αφού ήδη το αρμόδιο τμήμα έχει αποφανθεί !

Όλα στον αέρα!! Πλήρη διάλυση στο σύνολο των Δήμων της χώρας μπαίνοντας μάλιστα σε δυό μήνες στον τελευταίο χρόνο της θητείας τους.

Κανείς δεν ξέρει πως θα ανακάμψουν οι δήμοι μετά από τον Αρμαγεδδώνα  που τους οδήγησαν οι αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να ελέγξει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε σύνολο 71 Κοινοτήτων της Κεφαλονιάς οι 33 είναι άνω των 300 κατοίκων  και θα οδηγηθούν στην κάλπη

Αναλυτικά

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ  19 Κοινότητες από τις  34

Αργοστολίου

Διλινάτων

Φαρακλάτων

Σκάλας

Πόρου

Αγίας Ειρήνης

Βαλεριάνου

Μαρκοπούλου

Βλαχάτων
Καραβάδου
Κεραμειών
Λακήθρας
Μεταξάτων
Μουσάτων
Περατάτων
Πεσάδας
Σβορωνάτων
Σπαρτιών

Ομαλών

ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ  5 Κοινότητες από τις 15

Ληξουρίου
Αγίας Θέκλης
Κατωγής
Σουλλάρων
Χαβδάτων

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ  9 Κοινότητες από τις 22

Σάμης
Γριζάτων
Καραβομύλου
Πυργίου

Αγίας Ευφημίας

Διβαράτων

Μακρυωτίκων

Τουλιάτων
Φισκάρδου

Κοινότητες άνω τω 300 κατοίκων σε ΔΗΜΟ ΙΘΑΚΗΣ 3 από τις 8

 Ιθάκης
Περαχωρίου
Σταυρού

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις