ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Εντυπωσιακό φινάλε για την μεσαιωνική Γκιόστρα (pics & vid)

500

Έπεσε σήμερα (χθες Κυριακή), η αυλαία της φετινής Γκιόστρας στην πλατεία Σολωμού, αφού αρχικά και μετά τη μεγάλη παρέλαση των ομάδων που συμμετείχαν, διεξήχθη το εντυπωσιακό αγώνισμα των Ιπποτών με τα άλογα τους.

Πρόκειται για ένα δρώμενο με μεσαιωνικό χαρακτήρα που φέρνει κοντά τους λαούς, που φιλοδοξεί, όχι μόνο να συνεχίσει την πλούσια και ποιοτική πολιτιστική του προσφορά, αλλά και να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον κάθε τόπο ξεχωριστά, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξή του.

Στη φετινή Γκιόστρα έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες από την Ιταλία η ομάδα Giostra Cavalleresca di Sulmona, από το Σαν Μαρίνο η ομάδα La Corte di Olnano e la Compagnia dell’Istrice και ο Δήμαρχος του, το Σαν Μαρίνο ως επίσημος καλεσμένος, η ομάδα Krumlovští pištci από την Τσεχία, καθώς και από την Κροατία η ομάδα Viteško Alkarsko Društvo Sinj.

Από τα Ιόνια Νησιά παρευρέθηκαν ομάδες όπως το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας, το Λύκειο Ελληνίδων Κεφαλονιάς (παράρτημα Αργοστολίου), ο χορευτικός Σύλλογος Ιθάκης «Χαρίλαος Τσιγώνιας», ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας.

Οι πέντε ιππότες που συμμετείχαν είχαν από πέντε προσπάθειες να πιάσουν με το κοντάρι τους τον κρίκο, με τον Παναγιώτη Φαραό με τέσσερις επιτυχημένες προσπάθειες να στέφεται νικητής της φετινής Γκιόστρας, ενώ και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η φετινή διοργάνωση προβλήθηκε ζωντανά από το ΙΟΝΙΑΝ σε συνεργασία και με την Ημέρα και το imerazante.gr και στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε και πάλι τη φετινή Γκιόστρα

 

Η φετινή Γκιόστρα ολοκληρώθηκε με τους χαιρετισμούς από την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαύρα Κάρδαρη αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Κατερίνα Μοθωναίου, με την Περιφέρεια να συνδράμει σημαντικά για να ολοκληρωθεί με επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με χορό από τους συμμετέχοντες.

Την παρουσίαση για άλλη μια μέρα πραγματοποιήσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Περισσότερες φωτογραφίες και video : https://www.imerazante.gr/2022/06/13/290180

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις