Η easyJet περιορίζει το πρόγραμμα του Ιουνίου

69

Η easyJet περιορίζει το πρόγραμμα πτήσεων της για τον Ιούνιο για να αποφύγει την επανάληψη των διαταραχών στο εξάμηνο, όταν οι ελλείψεις προσωπικού είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να δουν την πτήση τους να ακυρώνεται την τελευταία στιγμή.

Ο κλάδος των αερομεταφορών παλεύει με την ανάκαμψη της ζήτησης επιβατών μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Έλλειψη προσωπικού, στον αέρα και στο έδαφος, με χιλιάδες εργαζόμενους που βρήκαν νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας αλλού.

Η βρετανική εφημερίδα The Independent υπολόγισε ότι περίπου 10.000 ταξιδιώτες που έκαναν κράτηση με την easyJet ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους τη Δευτέρα. Τουλάχιστον 64 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Σε ένα μήνυμα προς το προσωπικό την Παρασκευή, ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της, Peter Bellew, είπε ότι ο αερομεταφορέας προβαίνει σε προληπτικές ακυρώσεις για τις « επόμενες ημέρες και εβδομάδες » για να « αυξήσει την ανθεκτικότητα σε όλο το δίκτυο ».

« Το να κάνουμε αυτές τις ακυρώσεις δεν είναι κάτι που παίρνουμε ελαφρά, αλλά το χειρότερο είναι να ακυρώνουμε τα σχέδια των πελατών μας την ημέρα που είναι έτοιμοι να πετάξουν », είπε ο Bellew στο μήνυμα που μοιράστηκε με τον Guardian. « Όλοι γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που έχει η τρέχουσα κατάσταση στους πελάτες μας, στους ανθρώπους μας και στη φήμη μας. ”

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις