Δημήτρης Μαρτίνης : Δημιουργήθηκαν έξι θέσεις γιατρών με δίμηνη επιδότηση 1500 ευρώ. (Η λίστα των ειδικοτήτων)

666

Χθες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η επιδότηση με 1.500 ευρώ , γιατρών οι οποίοι θα ζητήσουν δίμηνη μετάθεση από Νοσοκομείο πόλης σε Νοσοκομείο τουριστικής / νησιωτικής περιοχής.

Στα Νοσοκομεία που μπορούν να δεχτούν τους δίμηνους επιδοτούμενους γιατρούς είναι και το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Συναντήσαμε σήμερα το πρωί τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Μαρτίνη με το ερώτημα :

Kύριε Διοικητά , πως θα λειτουργήσει αυτή η απόφαση στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς;

Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ως Νοσοκομείο Τουριστικής περιοχής τα καλοκαίρια δέχεται ισχυρές πιέσεις και από τουρίστες ασθενείς αλλά και απο ομογενείς και Κεφαλονίτες που ζουν εκτός του νησιού .  Στα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται τα τροχαία ατυχήματα αλλά και ασθενείς για διάφορες αδιαθεσίες αλλά και σοβαρές παθήσεις και βεβαίως ασθενείς covid . Κάθε βοήθεια λοιπόν το κρίσμο τουριστικό δίμηνο είναι πολύτιμη..

Το Νοσοκομείο μας, συνεχίζει ο κ. Μαρτίνης, έχει το δικαίωμα να δεχτεί έξι (6) γιατρούς με δίμηνη επιδότηση 1500 ευρώ στις εξής ειδικότητες :

2 (Δυο) ακτινολόγους
1 (ένα) παθολόγο
1(ένα) αναισθησιολόγο
1 (ένα) γυναικολόγο
1 (ένα καρδιολόγο)

Kατέληξε ο κ. Μαρτίνης.

Το Kefaloniapress κάνει έκκληση σε Κεφαλονίτες γιατρούς ανά την Ελλάδα των παραπάνω ειδικοτήτων . Σίγουρα είναι μέτρο πυροσβεστικού χαρακτήρα , δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του Νοσοκομείου της έλλειψης γιατρών , αλλά θα δώσει ένα χέρι βοήθειας στο ιατρικό προσωπικό που δεινοπαθεί το καλοκαίρι.

Σήμερα Παρασκευή πρωί που πέρασα από τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ του Νοσοκομείου , μέτρησα δέκα άτομα να περιμένουν, ενώ δυο ασθενείς δέχονταν ήδη την φροντίδα των γιατρών .. Και ήταν 8 η ώρα το πρωί..

Κάνουμε έκκληση επίσης σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων :  Όσοι έχετε διαθέσιμα διαμερίσματα δηλώστε τα στη γραμματεία του Νοσοκομείου,  θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθουν γιατροί στο νησί μας αυτό το κρίσιμο δίμηνο.

Για τα υπόλοιπα ο αγώνας συνεχίζεται…

Ελένη Δ. Χιόνη

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις