Πως καταπολεμά την έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό η Ισπανία

63

Τη χαλάρωση των αδειών για λόγους εργασίας στους αλλοδαπούς σχεδιάζει η Ισπανία στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε κλάδους όπως ο τουρισμός και οι κατασκευές.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός κοινωνικής ασφάλισης και μετανάστευσης. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση σκοπεύει να χορηγήσει περισσότερες προσωρινές βίζες για τομείς που χρειάζονται εργάτες, είπε ο Χοσέ Λουίς Εσκρίβα.

«Αξιολογούμε διαφορετικές πτυχές του μεταναστευτικού νόμου και επεμβαίνουμε όπου υπάρχει περιθώριο βελτίωσης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα σημεία συμφόρησης στην αγορά εργασίας της Ισπανίας», είπε.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει σε περίπου 50.000 φοιτητές εκτός ΕΕ να συνδυάσουν τις σπουδές με την εργασία. Θα διευκολύνει επίσης την πρόσβαση σε άδειες εργασίας επιτρέποντας σε όσους μπορούν να δείξουν προηγούμενη σύνδεση με την Ισπανία μέσω της οικογένειας, της διαμονής ή της εργασίας τουλάχιστον δύο ετών, ακόμη και αν ήταν άτυπη.

Η τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας έχει δει μια ισχυρή ανάκαμψη, αλλά οι εταιρείες αγωνίζονται να βρουν εργαζομένους πρόθυμους.

Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την ικανότητα της Ισπανίας να υλοποιήσει έργα ανάκαμψης από την πανδημία που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις