Στις 19 Ιουνίου σε σχετικό άρθρο αναρωτιόμασταν «Τι «αμαρτίες» πληρώνουνε οι δημότες Αργοστολίου τσου Τρικαλινούς ορες παιδιά;». Για να δώσουμε την δικιά μας απάντηση: «Στο τέλος θα μας πάρουνε και τα…  σκαρτσούνια!»

Ο προβληματισμός μας προκλήθηκε από την ιδιαίτερη «αδυναμία» που δείχνει να έχει ο δήμαρχος Αργοστολίου στα Τρίκαλα!

«Αδυναμία» που εκφράζεται όπως σημειώναμε με συμβάσεις Δήμου Αργοστολίου και Δήμου Τρικκαίων  (Τρικάλων).

Ξανακοιτώντας τις συμβάσεις διαπιστώσαμε ενδιαφέροντα σημεία προς ανάδειξη και συζήτηση:

  • Με δυο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του Δήμου Αργοστολίου , του Δήμου Τρικκαίων (Τρικάλων) και της  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε» .
  • Η μία 69.939,60 € υπεγράφη στις 30/11/2020 και αφορούσε την “Ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου και έχει πληρωθεί στον «πόντο» που σημαίνει ότι έχει υλοποιηθεί ολόκληρο το αντικείμενο. (Δείτε τη σύμβαση εδώ Π.Σ. Δήμου Αργοστολίου – Δήμου Τρικκαίων και Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.). Διάρκεια ολοκλήρωσης μέχρι 30/7/2021.
  •  Στις 25/10/2021 πριν καν κλείσει χρόνος,   νάσου μία ακόμα προγραμματική σύμβαση  των 84.507,24 € και της οποίας έχουν πληρωθεί τρεις δόσεις μέχρι τώρα.
  • Μέσα στο αντικείμενο της και πριν καν λειτουργήσει η ψηφιοποίηση με την πρώτη σύμβαση νάσου η… «Αναβάθμιση Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου»  και επί πλέον η «επέκταση χρήσης ασύρματου δικτύου στην πόλη του Αργοστολίου» (Δείτε τη σύμβαση εδώ Σύναψη ΠΣ Δήμου Αργοστολίου – Δήμου Τρικκαίων και Αναπτυξιακής ΑΕ Ο.Τ.Α. Νο 2 )

Και από δω και πέρα η εξυπνάδα πάει σύννεφο! 

1, Λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η πρώτη σύμβαση γίνεται αίτημα στο Δήμο Αργοστολίου από τα Τρίκαλα και το έργο παίρνει παράταση για 6 μήνες μέχρι 30/1/2022.  Αιτία φυσικά ο… covid 19  

  1. Κι ενώ με την παράταση συνεχιζόταν το πρώτο έργο, στη μεσοσιά (25/10/2021) υπογράφεται η δεύτερη σύμβαση και μάλιστα για να …. αναβαθμίσει τη συνεχιζόμενη πρώτη σύμβαση  , Μην πείτε ότι δεν είναι διαολικά πράγματα…
  1. Το αντικείμενο της δεύτερης σύμβασης είχε τη «Μελέτη και εγκατάσταση ασύρματου δικτύου στην πόλη του Αργοστολίου», είχε την «Εγκατάσταση εφαρμογής CitizenApp στο κινητό» και είχε ακόμη την «Εποπτεία επίλυσης των αιτημάτων του Call Center».

Από πουθενά δεν προκύπτει ….«Αναβάθμιση Ψηφιακών Υπηρεσιών» και μάλιστα την ίδια περίοδο που γινόταν …. «η ψηφιοποίηση» με την πρώτη σύμβαση ! 

  1. Στην δεύτερη σύμβαση στα αντικείμενα αναφέρεται και «η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου στην πόλη του Αργοστολίου με χρήση του δικτύου Οπτικών Ινών ( MAN) που ο Δήμος Αργοστολίου διαθέτει – από ετών»!!!

Αλήθεια από πόσα έτη διαθέτει δίκτυο οπτικών ινών και το οποίο ΔΕΝ χρησιμοποιείται;

Θα βρεθεί κάποιος νυν ή πρώην δημοτικός άρχοντας να απαντήσει ή ακόμη ένα «σκανδαλάκι» θα κουκουλωθεί; 

  1. Σαν σωστός εργολάβος ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος των Δημάρχων όλης της χώρας σαν πρόεδρος της της Κεντρικής ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) Δ. Παπαστεργίου στις 7/4/2022 ζητάει από τον συνάδελφό του Θεόφιλο Μιχαλάτο και για την δεύτερη σύμβαση, όπως και στην πρώτη σύμβαση …. παράταση και μάλιστα 8μηνη μέχρι 25/2/2023 !!! Αιτία φυσικά και πάλι ο… covid 19

6, Και επειδή φαίνεται ότι δεν τους φτάνανε τα 224.446,84 € με τις δύο πρώτες συμβάσεις και μάλιστα με αλληλοεκαλυπτόμενα αντικείμενα και αλλεπάλληλες παρατάσεις έρχεται …και η τρίτη σύμβαση με το ασύλληπτο ποσόν των … 168.020 € (ΑΔΑ: ΨΝΤΕ46ΜΓΤΤ-ΔΧΠ) και με πρόβλεψη στην τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού για  «δέσμευση και διάθεση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α.Ε. 00.6737.10 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 του Δήμου Αργοστολίου με ποσό 70.000,00 € για το 2022 και 98.020,00€ για το 2023 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.» (απόφαση 116/22 με ΑΔΑ:  ΨΚΚΑ46ΜΓΤΤ-90Λ) Αντικείμενο αυτής της σύμβασης ; διάφορα «φρου – φρου και αρώματα» …

 Εν μέσω οικονομικής κρίσης η οποία όπως έχει δηλώσει ο κ. Παπαστεργίου «απειλεί με κατάρρευση τους Δήμους» συνάπτει συμβάσεις για να πουλήσει «ηλεκτρονικές εξυπνάδες» !

 Ποιο είναι το τελικό ποσό που πρέπει να δώσουμε στα έξυπνα Τρίκαλα;

392.466,84 €) θα πάρει ο κ. Παπαστεργίου για τον δήμο και την εταιρεία του δήμου του,  με την υπογραφή του συνάδελφου του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου  . Αυτό θα πει αλληλεγγύη…

Την ίδια ώρα τα έσοδα του δήμου Αργοστολίου καταρρέουν ταυτόχρονα με την διόγκωση των εξόδων όλων αυξήσεων και ενεργειακής κρίσης  (καύσιμα, ρεύμα, απορρίμματα, καταναλωτικά προϊόντα κ.λ.π.), φτάνοντας ο ίδιος ο Θεόφιλος να μιλάει για «άνοιγμα» του προϋπολογισμού.

Τα Τρίκαλα όμως μας έχουν πάρει από κοντά … γιατί εκτός της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ που θα εισπράξει τα 392.466,84 €) εμφανίζεται και ανεξάρτητος μηχανικός Τρικαλινός βέβαια..

  •  ενός Τρικαλινού μελετητή ο οποίος ανέλαβε έναντι του «ευτελούς» ποσού των 36.828 € με απευθείας ανάθεση (βεβαίως βεβαίως) του Θεόφιλου Μιχαλάτου την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την εκπόνηση Συστήματος Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Αργοστολίου.(Δείτε τη σύμβαση εδώ Ω5Δ046ΜΓΤΤ-Λ0Χ )

Η σημερινή αποκάλυψη είναι πως ο εν λόγω Τρικαλινός μελετητής εμφανίζεται ως εξωτερικός συνεργάτης του κ. Παπαστεργίου περιέργως όχι για να μελετήσει που θα μπούνε οι μπρίζες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά με εντελώς διαφορετικό αντικείμενο πολεοδομικές μελέτες και με το οποίο εμφανίζεται και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας,

Όχι μην πάει το μυαλό σας στο κακό μάλλον τυχαία βρέθηκε ο εξωτερικός συνεργάτης του κ. Παπαστεργίου από τα Τρίκαλα στην άλλη άκρη της Ελλάδας στην Κεφαλονιά περνώντας βουνά, ποτάμια και πελάγη..

Άλλωστε το πόσο συμπαθεί ο δήμαρχος Αργοστολίου τους ντόπιους Κεφαλονίτες μηχανικούς φαίνεται από την σωρεία των απευθείας αναθέσεων σε μηχανικούς ανά την Ελλάδα από τις Σέρρες μέχρι τη Σπάρτη και από τα Τρίκαλα μέχρι το Πικέρμι!

 «Η ελαφριά βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων σε μηχανικούς ανά την Ελλάδα υπηρεσιών τεχνικών συμβούλων» που είχαμε επισημάνει εδώ και μήνες (26/10/200 το σχετικό δημοσίευμα) καλά κρατεί !!!

Αυτό που μετράει είναι η συνεργασία (και φυσικά επ’ αμοιβή και μάλιστα αδράς) με τον υπερεκτιμημένο, όπως αποδεικνύεται, δήμαρχο Τρικάλων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με σενάρια για να έχει ο Θεόφιλος  τα κονέ με το Μαξίμου και το Υπουργείο Εσωτερικών αν χρειαστεί να πει καμιά καλή κουβέντα για μας, όπως ας πούμε να ξαναενωθούν οι τρεις δήμοι της Κεφαλονιάς και να προκύψει και πάλι ο ενιαίος δήμος Κεφαλονιάς και να αγαντάρουμε για Κεφαλληνιάρχες !  

  Έχουμε πάντως έναν προβληματισμό που τον απευθύνουμε στους τοπικούς μηχανικούς και το ΤΕΕ.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος έκανε έρευνα και κατέληξε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ντόπιος μηχανικός

  1. Για να ψηφιοποιήσει τον δήμο Αργοστολίου για 400 χιλιάρικα και γιαυτό έφτασε στα Τρίκαλα ;
  2. Για να παράσχει για 37.000 «υπηρεσίες παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης για την εκπόνηση Συστήματος Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» γιαυτό και έφτασε και πάλι στα Τρίκαλα ;
  3. Για να παράσχει για 6.000 «υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου σύνταξης φακέλου υποβολής αίτησης στην πρόσκληση ΑΤ04 προγράμματος Αντώνης Τρίτσης 2020-2023» γιαυτό και βρέθηκε στις Σέρρες ;
  4. Για να παράσχει για 6.000 €  «υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου σύνταξης φακέλου υποβολής αίτησης στην πρόσκληση ΑΤ04 προγράμματος Αντώνης Τρίτσης 2020-2023» γιαυτό και βρέθηκε στο Μαρούσι ;
  5. Για να παράσχει για 6.000 «υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου σύνταξης φακέλου υποβολής αίτησης στην πρόσκληση ΑΤ12 προγράμματος Αντώνης Τρίτσης 2020-2023» γιαυτό και βρέθηκε στην Σπάρτη ;
  6. Για να μελετήσει το Κυκλοφοριακό σε Αργοστόλι και Σκάλα για 80.000 γιαυτό και βρέθηκε στην Καλλιθέα και τη Θεσσαλονίκη !
  7. Για να μελετήσει τη σύσταση Αναπτυξιακού Συνδέσμου για 25.000 € γιαυτό και έφτασε στο Πικέρμι !

Συμφωνούν σε αυτό οι μηχανικοί της Κεφαλονιάς και ο φορέας τους το ΤΕΕ;

Η συντακτική ομάδα του Kefaloniapress

Φωτογραφία από Alexas_Fotos από το Pixabay

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις