Τα γεμιστά είναι το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού και σήμερα θα τα φτιάξεις πανεύκολα με ρύζι και κιμά.
Συστατικά
- 6 μεγάλες ντομάτες ώριμες
- 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 5 πράσινες πιπεριές για γεμιστά
- 2 μελιτζάνες για γεμιστά
- 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα κολοκύθια
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 1 ½ φλιτζάνι ρύζι
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλες πατάτε κομμένες κυδωνάτες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες καλά και τα οριζόντια στη μεριά του κοτσανιού κρατώντας καπάκια
- Με ένα κουτάλι αφαιρείς το εσωτερικό τους και βγάζεις τους σπόρους και το πολτοποιείς στο multi
- Ρίχνεις το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις τα κρεμμύδια μαζί με το καρότο
- Προσθέτεις τον κιμά και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις τον πολτό από τη γέμιση, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν για λίγα λεπτά
- Κρατάς μερικές κουταλιές από τη γέμιση, τοποθετείς τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και τα γεμίζεις με την υπόλοιπη και σκεπάζεις με τα καπάκια τους
- Βάζεις ανάμεσα τις πατάτες και τη γέμιση που έχεις κρατήσεις και ρίχνεις το υπόλοιπο λάδι από πάνω
- Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζεις τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1½ ώρα περίπου