Συνταγή για γεμιστά με κιμά

151

Τα γεμιστά είναι το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού και σήμερα θα τα φτιάξεις πανεύκολα με ρύζι και κιμά.

  • 6 μεγάλες ντομάτες ώριμες
  • 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 πράσινες πιπεριές για γεμιστά
  • 2 μελιτζάνες για γεμιστά
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες πατάτε κομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ.  ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες καλά και τα οριζόντια στη μεριά του κοτσανιού κρατώντας καπάκια
  • Με ένα κουτάλι αφαιρείς το εσωτερικό τους και βγάζεις τους σπόρους και το πολτοποιείς στο multi
  • Ρίχνεις το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις τα κρεμμύδια μαζί με το καρότο
  • Προσθέτεις τον κιμά και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις τον πολτό από τη γέμιση, αλάτι, πιπέρι  και τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν για λίγα λεπτά
  • Κρατάς μερικές κουταλιές από τη γέμιση, τοποθετείς τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και τα γεμίζεις με την υπόλοιπη και σκεπάζεις με τα καπάκια τους
  • Βάζεις ανάμεσα τις πατάτες και τη γέμιση που έχεις κρατήσεις και ρίχνεις το υπόλοιπο λάδι από πάνω
  • Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζεις τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1½ ώρα περίπου
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις