Δυστυχώς εκεί που πανηγυρίζαμε ότι πάμε καλά με την κρουαζιέρα στο Αργοστόλι, έπεσε ο κεραυνός των ακυρώσεων 13  αφίξεων της  Costa Cruises.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά της κρουαζιέρας η εταιρεία δεν ήταν ευχαριστημένη με το να μένει το πλοίο της αρόδου σε κάποιες αφίξεις και έτσι αφού δεν μπορούσε να δένει όλες τις φορές άλλαξε τις αφίξεις αρόδου στο Αργοστόλι με το Κατάκολο το οποίο έχει 3 θέσεις πρόσδεσης για κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με τις αλλαγές των αφίξεων στο site της εταιρείας , η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής :

Εννεα (9) ακυρώσεις από το Costa Deliziosa και συγκεκριμένα στις 30/6, 14/7, 28/7, 11/8, 25/8, 1/9, 15/9, 22/9 & 6/10.

Και 4 ακυρώσεις από το Costa Luminosa στις 7/9, 14/9, 28/9 & 12/10 το οποίο πουλήθηκε στην Carnival Cruises και φεύγει τον Σεπτέμβρη.

Πρόθεση της εταιρείας ήταν να ακυρώσει όλες τις φετινές αφίξεις του πλοίου αλλά τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και άφησε κάποιες.

Οι επιβάτες πάντως στα forum είναι έξαλλοι με την αλλαγή του Αργοστολίου με το Κατάκολο  καθώς η Κεφαλονιά δε συγκρίνεται με το Κατάκολο και επίσης το Κατάκολο δεν είναι νησί για να το βάζουν σε μια κρουαζιέρα με τίτλο ”Greek Islands”.

Η εταιρεία είπε ότι αν υπήρχε επαρκής αριθμός ιδιωτικών λαντζών (τουλάχιστον 4) τότε δε θα έφευγε από το Αργοστόλι αυτές τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ωστόσο μόνο μία λάντζα υπάρχει διαθέσιμη και σε συνδυασμό με τις μεγάλες χρεώσεις της, οι εταιρείες όπως φαίνεται αποφασίζουν να ακυρώνουν τις αρόδου αφίξεις τους στο Αργοστόλι . Το ίδιο συνέβη αλλωστε και με τη Marella Cruises και με κάποιες αφίξεις της Norwegian με το Gem.

Οι εταιρείες όπως φαίνεται και από τα μελλοντικά προγράμματα τείνουν να μειώνουν τις αφίξεις στο Αργοστόλι ως προορισμό ενώ βλέπουμε παράλληλα να ανεβαίνει η Ζάκυνθος με πολλές αφίξεις από εταιρείες όπως π.χ. η Celebrity Cruises και η Norwegian Cruises (εκεί δεν πληρώνουν και λάντζες).

O δήμαρχος και πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Θεόφιλος Μιχαλάτος σε πόσες ανταλλαγές πλακετών πήγε στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων , με πόσους καπετάνιους μίλησε , από πόσους καπετάνιους ζήτησε τη γνώμη τους , τις προτάσεις τους; ΑΦΑΝΤΟΣ!

To να μοιράζεις πλακέτες αέρα πατέρα δι αντιπροσώπων στο τέλος καταντάει γελοίο και οι εταιρείες σε αποχαιρετάνε.

Ο κ. Μιχαλάτος κωφεύει και για τα παράπονα των εταιρειών για την κατάσταση στο μπαστούνι ..

Νομίζατε ότι τα 400 χιλιάρικα που σκάσαμε στους Τρικαλινούς μας κάνανε πιο έξυπνους και οι εταιρίες τρώνε κουτόχορτο; Δεν βλέπουν οι καπετάνιοι σε τι λιμάνι μπαίνουν; Δεν κάνουν αναφορές στις εταιρίες τους και παράπονα;

Αυτό που χρειάζεται το μπαστούνι είναι ολική αναβάθμισή και επέκταση. Διαφορετικά αποχαιρετήστε τα κρουαζιερόπλοια.. Θα μας χαιρετάνε από το Τζάντε!

Kefaloniapress

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις