Βολές στην κυβέρνηση για το «turkaegean», που αμφισβητεί την κυριαρχία μας στο Αιγαίο

102
Εξηγήσεις για το σήμα «Turkaegean» του υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας που έκανε αποδεκτό η Ε.Ε, ζητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι «το εμπορικό σήμα turkaegean»  αποτελεί «ακραία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο» και χαρακτήρισε «απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ».

«Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό κι απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Turkaegean»: «Πράσινο φως» από την Ε.Ε. μέχρι το 2031

Μπορεί οι ΗΠΑ να απέρριψαν μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εμπορίου το αίτημα της Τουρκίας για κατοχύρωση του «Turkaegean» και τη χρήση του για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς, ωστόσο η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) έχει ανάψει εδώ και μήνες το «πράσινο φως» για χρήση του όρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, όπως αναφέρει έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, φαίνεται ότι ο όρος έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ ως ημερομηνία λήξης ορίζεται η 16η Ιουλίου 2031.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις