Τα φλαβονοειδή ενισχύουν την καρδιά και τον εγκέφαλο: Σε ποιες τροφές υπάρχουν

106
Τι κοινό έχουν τα βατόμουρα, το σπανάκι και η μαύρη σοκολάτα;

Είναι τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή, τις χημικές ενώσεις που βρίσκονται στα φυτά και τους προσδίδουν χρώμα και… φαρμακευτικές ιδιότητες.

Έρευνες δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή παρέχουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία:

  • καταπολεμούν τον καρκίνο
  • μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
  • διατηρούν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου
  • προλαμβάνουν τη θρόμβωση του αίματος
  • μειώνουν την αρτηριακή πίση
  • χρησιμοποιούνται ακόμη και για την καταπολέμηση των ρυτίδων

“Ο βασικός λόγος που τα φλαβονοειδή είναι καλά για εμάς είναι ότι έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα και είναι αντιοξειδωτικά”, λέει η δρ. Kristina Petersen, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα διατροφικών επιστημών του Texas Tech University.

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και της γήρανσης. Τα φλαβονοειδή έχουν επίσης ιδιότητες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη των θρόμβων αίματος. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Hypertension της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας δείχνει ότι τα φλαβονοειδή σε τρόφιμα, όπως τα μούρα, το κόκκινο κρασί, τα μήλα και τα αχλάδια, μπορεί να επηρεάσουν τα βακτήρια του εντέρου με τρόπο που μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις