Οι πιπεριές Φλωρίνης θεωρούνται super food και παράλληλα έχουν μια γλυκιά γεύση. Σήμερα θα τις γεμίσεις με τυριά και θα δημιουργήσεις το τέλειο συνοδευτικό ή και κυρίως πιάτο.
Συστατικά
- 10-12 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης
- 200γρ. κατίκι
- 200γρ. ανθότυρο
- 200γρ. τριμμένη φέτα
- 2 κ.σ. τριμμένο κασέρι
- 2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- 8 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις νερό σε μια κατσαρόλα με αλάτι και ρίχνεις τις πιπεριές
- Τις αφήνεις να βράσουν για 10 περίπου λεπτά
- Τις αφαιρείς και τις αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίσουν
- Κόβεις το πάνω μέρος και καθαρίζει το εσωτερικό
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα τυριά εκτός από το κασέρι, τα λιώνεις με το πιρούνι και ανακατεύεις καλά
- Προσθέτεις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα και τον άνηθο και ανακατεύεις καλά να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
- Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζεις τις πιπεριές προσεχτικά να μην διαλυθούν
- Τις τοποθετείς στο ταψί και ρίχνεις από πάνω το υπόλοιπο λάδι και το κασέρι
- Τις ψήνεις για 20-25 λεπτά και τις σερβίρεις ζεστές