Συνεχίζοντας τα ρεπορτάζ στις τουριστικές περιοχές της Κεφαλονιάς , το kefaloniapress  επισκέφτηκε την πανέμορφη  Αγία  Ευφημία, προορισμό δεκάδων Ελλήνων και ξένων “σκαφάτων» εκτός των κλασσικών charters τουριστών.

Ρεπορτάζ Εικόνες βίντεο ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Η   Αγία  Ευφημία, αυτό το ξεχωριστό χωριό της Κεφαλονιάς. πέρασε  πολλές περιπέτειες τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που κτύπησαν την περιοχή και το νησί μας.

Η Αγία Ευφημία πέρασε από την κόλαση! Καταστράφηκαν επιχειρήσεις, σπίτια, καταστήματα , υποδομές .. Πλημμύρισε στη λάσπη.. Όμως το χωριό χάρη στους ανθρώπους του στέκεται όρθιο. Επούλωσε τις πληγές του ΙΑΝΟΥ αλλά και αυτές τις πανδημίας με το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τις απαγορεύσεις των ταξιδιών.

Ύστερα  από δυο χρόνια αδράνειας, η φετινή σεζόν ξεκίνησε  έστω και με  λίγες  αφίξεις   πολύ νωρίς , αρχες  Απριλίου , με τον Μαιο και τον Ιούνιο να κινούνται σε  αρκετά υψηλά επίπεδα   . Οι επιχειρηματίες του χωριού εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες οι αφίξεις αν αν δεν υπήρχαν  τα προβλήματα στην έργα στο Λιμάνι.

Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σεζόν , αυτό δεν κατέστη δυνατόν.  Το πανέμορφο γραφικό λιμάνι της Αγίας Ευφημίας ακόμα και στο φουλ της σεζόν θυμίζει ‘εργοτάξιο» και όχι χώρο χαλάρωσης και απόλαυσης για τους επιβάτες των θαλαμηγών και των τουριστών.

Χαμογελστοί τουρίστες. Το χαρακτηριστικό των τουριστών της μετα covid εποχής!

Όμως η Αγία Ευφημία παρά τις δυσκολίες έχει αντοχές και πείσμα! Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων , και τουριστικές κατοικίες κυρίως Βίλες που έχουν ανεβάσει σε  πολύ υψηλό επίπεδο τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αυτό έχει την θετική συνέπεια την προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων και τη τόνωση της τοπικής αγοράς σε όλα τα καταστήματα από super markets έως και εστιατόρια..

Η πλειοψηφία των τουριστών της Αγίας Ευφημίας είναι Βρετανοί με χαρακτηριστικό την μεεγάλη διάρκεια της σεζόν από Απρίλιο έως μέσα Οκτωβρίου. Ενώ οι Ιταλοί ξεκίνησαν από αρχές Ιουλίου και ακολουθούν  Ρουμάνοι Τσέχοι,  Πολωνοί  και  Βούλγαροι.

Αλλά ας ακούσουμε επαγγελματίες της Αγίας Ευφημίας να μας μιλάνε για τη σεζόν 2022 , τις προσδοκίες και τα προβλήματά τους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ : Πάμε πολύ καλά!

Φέτος η σεζόν πάει πάρα πολύ καλά , και ξεκινωντας πολυ δυναμικά απο το Πασχα με τον Μάιο και τον Ιουνιο να κινουνται σε επιπεδα υψηλότερα απο το 2019 .

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και οι ξένοι τουρίστες που μένουν σε βιλες και σκάφη προτιμούν ψωνίζουν ντόπια κρέατα κατέληξε ο κ. Σταμουλης .

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ : Yποφέραμε τρία χρόνια αλλά ελπίζουμε! Θα πάμε καλά!

Ο Μάκης Παπαδάτος, ο δικός μας “Μακούλης” , δεν είναι ένα οποιοδήποτε πρόσωπο στην Αγία Ευφημία. Είναι ΤΟ πρόσωπο της Αγίας Ευφημίας. Ξέρει τους πάντες και τον ξέρουν οι πάντες. Αφού και τα εθνικά και διεθνη ΜΜΕ στον Μάκη απευθύνονται για κάθε πληροφορία. Θα τον έχετε δει άλλωστε σε πολλά κανάλια να μιλάει για την αγαπημένη του Αγία Ευφημία.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ : Ολα από την αρχή! Ξεκινήσαμε απο την αρχή.. Το λιμάνι θα έπρεπε να είχε τελειώσει..

Ο Κώστας Κατσαμπίρης είναι γνωστός επιχειρηματίας που ξεκίνησε την καριέρα του απο το Φισκάρδο και επεκτάθηκε και στην Αγια Ευφημία. Γνώστης των τουριστικών πραγμάτων κυρίως στο θαλάσσιο τουρισμό αφού έχει εξυπηρετήσει απο Σείχηδες και γαλαζοαίματος , απο εφοπλιστές έως και απλούς θαλασσινούς τουρίστες..

ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ -ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ : Πάμε καλά αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερα αν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα στο λιμάνι

ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Φέτος για πρώτη φορά ύστερα απο δυο χρόνια ξεκινήσαμε πολυ καλα και ο κοσμος που μας επισκέπτεται ειναι με χαμόγελο περιμένοντας να ταξιδέψει χωρις τους περιορισμούς της πανδημίας .

Τα λιγα προβλήματα που υπάρχουν στους τουριστες τα εντοπίζω σε κάποιες ακυρώσεις πτήσεων που εχουν ταλαιπωρήσει ίδιαιτερα τους βρετανός τουρίστες συνέχισε ο κ. Βουτσινας καταλήγοντας οτι η Αγια Ευφημια έχει καλες πληρότητες αλλά θα μπορούσε να ειναι και καλύτερα αν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα και στο λιμάνι .

“ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ : Η σεζόν θυμίζει τις πολύ καλές τουριστικές εποχές.

 

Με αισιοδοξία και σκληρή δουλειά από τους συμμετέχοντες , εργαζόμενους και επαγγελματίες , ο τουρισμός της Αγίας Ευφημίας  απο θαλάσσης , από αέρος αλλά και οδικώς φαίνεται ότι θα κάνει δυναμική επανεκκίνηση.

Καλή, δημιουργική και με κέρδη η σεζόν και για την Αγία Ευφημία!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες :

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Φωτογραφία την μαούνα γιατί δεν τραβήξατε; φοβηθηκατε μην φανεί η ασχήμια της Αγίας Ευφημίας; ή του βυθού που είναι σαν βόθρος;!!!
    Όταν ξανάρθετε να βγάλετε φωτογραφίες και τα πούλμαν που αραζουν πάνω στον μόλο του λιμανιού και το έχουν κάνει ιδιωτικό τους πάρκινγκ περιμένοντας να φάνε οι τουρίστες!! και φαίνεται το λιμάνι μας σαν να είναι ΚΤΕΛ!!!!!
    ευχαριστώ..

Comments are closed.