Ξεκίνησε εχθές η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου στην περιοχή Φαγιά της Δ.Κ. Ομαλών ένα έργο ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ του Δήμου Αργοστολίου προϋπολογισμού 702.711,41€ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ .

Εχθές οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν μετά τον οικισμό του Επανοχωριου οπου ασφαλτοστρώθηκε δρόμος μήκους 700 μέτρων.

Σήμερα ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση των υπολοίπων 1200 μέτρων και θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι .

Ένα έργο πολύ σημαντικό για τη σύνδεση την περιοχής των Ομαλών με την περιοχή του Λουρδα που θα βοηθήσει την επικοινωνία στη ζώνη καλλιέργειας του χρυσαφιού του Κεφαλλονίτικου κρασιού της ΡΟΜΠΟΛΑΣ .

Το έργο ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ του Δήμου Αργοστολίου περιλαμβάνει ακόμα τα εξής έργα:

  • Αγροτική οδό (με τις προεκτάσεις τις) που ξεκινάει από τον οικισμό Ραζάτων Τ.Κ Φαρακλάτων και καταλήγει στην Τ.Κ Τρωϊαννάτων μήκους 2.200μ και κυμαινόμενου πλάτους 4 έως 6μ.
  • Αγροτική οδό στην περιοχή ¨Τριγώνα Κρανιάς¨ Τ.Κ Τρωιαννάτων μήκους 650μ και κυμαινόμενου πλάτους 3,5 έως 5μ.
  • Αγροτική οδό στην περιοχή ¨ Πύθως¨ Τ.Κ Σβορωνάτων μήκους 470μ και κυμαινόμενου πλάτους 4 έως 5μ Αγροτική οδό που ξεκινάει από την περιοχή Μαντουκάτων Οικισμού Χελμάτων Δ.Κ Αργοστολίου και καταλήγει στην θέση Καρυδαίϊκα στην επαρχιακή οδό
  • Αργοστολίου Πόρου (περιοχή Κρανιάς) μήκους 1800μ και κυμαινόμενου πλάτους 4 έως 6μ

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η οδοστρωσία των υπολοίπων αγροτικων δρόμων . Θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση με συνολικό μήκος  ασφαλτόστρωσης άνω των 7 χιλιομέτρων , και στους τέσσερις αγροτικούς δρόμους .

Ρεπορτάζ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες :

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις