Σε ποιά Αμερικανίδα εκατομμυριούχο ανήκει η θαλαμηγός SECRET που κολυμπάει στα νερά μας;

661

Ρεπορτάζ Φωτογραφίες
ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Εδώ και μερικές ημέρες η θαλαμηγός Secret βρίσκεται στα νερά μας . Πρώτος σταθμός της ήταν η παραλία της Κουτσουπιας ,ενώ σήμερα την εντοπίσαμε στα παραλία της Ερυσσου δίπλα στον όρμο της Αγίας Σοφίας .

Ιδιοκτήτης της είναι η Αμερικανίδα Walton Laurie η οποία έχει στην ιδιοκτησία την Walmart Inc. (πρώην Wal-Mart Stores, Inc.) μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία λιανικής που λειτουργεί σαν αλυσίδα υπεραγορών (ονομάζονται επίσης supercenters), πολυκαταστημάτων με έκπτωση και παντοπωλείων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με έδρα το Bentonville , Αρκάνσας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Sam Walton στο κοντινό Rogers του Αρκάνσας το 1962 και ενσωματώθηκε σύμφωνα με τον Γενικό Νόμο για τις Εταιρίες του Ντέλαγουερ στις 31 Οκτωβρίου 1969. Επίσης κατέχει και λειτουργεί αποθήκες λιανικής πώλησης Sam’s Club.

Nancy Walton Laurie

Η Nancy Walton Laurie κληρονόμησε ένα μερίδιο στη Walmart από τον πατέρα της, Bud Walton, ο οποίος βοήθησε τον αδελφό του, Sam, να χτίσει τον γίγαντα λιανικής Walmart στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Όταν ο Bud Walton πέθανε το 1995, η Walton Laurie και η αδερφή της, Ann Walton Kroenke, κληρονόμησαν την Walmart με σύνολο 10.585 καταστήματα σε όλο τον κόσμο
Η Walton Laurie και ο σύζυγός της, Bill, διαθέτουν επίσης ένα χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων, πολλά σπίτια και δύο γιοτ. Από τις 30 Απριλίου 2022, η Walmart διαθέτει 10.585 καταστήματα και κλαμπ σε 24 χώρες, που λειτουργούν με 46 διαφορετικά ονόματα.

Η εταιρεία λειτουργεί με την επωνυμία Walmart στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ως Walmart de México y Centroamérica στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική και ως Flipkart Wholesale στην Ινδία. Διαθέτει εξ ολοκλήρου δραστηριότητες στη Χιλή, τον Καναδά και τη Νότια Αφρική. Από τον Αύγουστο του 2018, η Walmart κατείχε μόνο μειοψηφικό μερίδιο στη Walmart Brasil, η οποία μετονομάστηκε σε Grupo Big τον Αύγουστο του 2019, με 20 τοις εκατό των μετοχών της εταιρείας και η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Advent International κατέχει το 80 τοις εκατό της εταιρείας. Τελικά, εκχώρησαν τις μετοχές τους στην Grupo Big στη γαλλική εταιρεία λιανικής Carrefour, σε συναλλαγή αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 2022.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις