Το φινάλε της Γιορτής της Ρομπόλας χθες στα Φραγκάτα

1190
Ρεπορτάζ  Εικόνες ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Το 1978  διοργανώθηκε η πρώτη Γιορτή  Ρομπολας από τον  Μέρμηγκα και για πρώτη φορά αναδείχθηκε η ιδιαιτερότητα και η αξία του χρυσαφιού της Κεφαλλονιτικης αμπελουργίας, όταν εκείνα τα χρόνια δεν γινόταν καμία προσπάθεια προβολής των τοπικών αγροτοκων προϊόντων .

Απο τότε πέρασαν 44 χρόνια και φέτος ύστερα από δυο χρόνια αναβολής λόγω της  πανδημίας ο  Καλλιτεχνικοχορευτικός Παραδοσιακος Σύλλογος Φραγκατων ‘Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ‘διοργάνωσε  με απόλυτη επιτυχία  τις 20 & 21 Αυγούστου τη 42η Γιορτή Ρομπολας στην κεντρική πλατεία των Φραγκατων .
Η φετινή εορτή ξεπέρασε πραγματικά κάθε προηγούμενο με πάνω από 8.000 επισκέπτες και τις δυο βραδιές , να  διασκεδάζουν πίνοντας το χρυσάφι του κάμπου των Ομαλών  τη Ρομπόλα  με τη νεολαία να δίνει δυναμικό παρών σε ένα απο τα μεγαλύτερα Πανηγύρια της Κεφαλλονιας  .
Η ορχήστρα Λαϊκά Δρώμενα με τους  Σταύρος Αντωνόπουλο στο μπουζούκι  τους  Άντα Βενέτη και  Στάθης Μπαλάφα στο τραγούδι , Μαρίνος Μποζάς  στα ντραμς ,Γρηγόρης Φιλλιπα στα κρουστά,  Μπαμπη Βιτωρατο και  Γιώργος Κρεμμυδα στα πλήκτρα , και τον μοναδικό Λαμπρόγιαννη Πεφανη στο Βιολί  κρατησε ζωντανό το κέφι μέχρι τος πρώτες πρωινές ώρες . 

Εντυπωσίασε με μια έκτακτη εμφάνιση η  νεαρή Μαρία Γαρμπη που ερμήνευσε δυο νησιώτικα τραγούδια και ξεσήκωσε  τον κόσμο ,το πρώτο βράδυ της γιορτής.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ναουσαιων που ερχονται καθε χρονο για το πανηγύρι της ΡΟΜΠΟΛΑΣ

Η 42η Γιορτή της Ρομπολας στα Φραγκατα πέρασε στην ιστορία .Αξίζουν  συγχαρητήρια στο ΔΣ του Συλλόγου ‘Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ‘  στα μέλη του Συλλόγου , και στους εθελοντές μικρούς  και μεγάλους , για την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση της  φετινής  εορτής που διαφημίζει το μοναδικό αυτο προϊόν τη   Ρομπόλα  σε όλη την Ελλάδα , αλλά και σε όλο τον κόσμο .

Οι παρέες και τα ΜΕΡΜΗΓΚΟΠΟΥΛΑ

Ευχόμαστε σε όλους τους Φραγκάδες όπου και να βρίσκονται και  του χρόνου με Υγεία! 

Περισσότερες φωτογραφίες

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις