Η θαλαμηγός DRIZZLE του Mr. ZARA ,στη Σαμη

369

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Amancio Ortega επισκέφτηκε και φέτος το Ιόνιο και τα νησιά μας για τις καλοκαιρινές του διακοπές .

Λάτρης του Ιονίου εδώ και πολλά χρόνια ο διάσημος Ισπανός με τη θαλαμηγό DRIZZLE επιλέγει κυρίως την Κεφαλλονια και την Ιθακη και τους γραφικούς κολπίσκους για να ξεκουράζεται και να απολαμβάνει τις απόμερες και μαγευτικές παραλίες των νησιών μας .

Ο Amancio Ortega Mr ZARA Ο είναι Ισπανός επιχειρηματίας, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της πολυεθνικής εταιρείας Inditex και των αλυσίδων καταστημάτων που της ανήκουν και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το 2016.

Γόνος Καστιλιανού υπαλλήλου των σιδηροδρόμων της Ισπανίας, ο Αμάνθιο Ορτέγα έζησε κατά την παιδική του ηλικία στη Λεόν και την Γκιπούθκοα για να καταλήξει στην Α Κορούνια όπου πραγματοποίησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Το 1963 ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία κατασκευάζοντας μπουρνούζια.και το 1975 εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα Zara και εξαπλώθηκε σε όλη την Ισπανία ενώ δέκα χρόνια αργότερα, το 1985, ίδρυσε την εταιρεία Inditex που λειτούργησε ως ομπρέλα για τις διαφορετικές αλυσίδες καταστημάτων που σταδιακά κυριάρχησαν στον κόσμο: Bershka, Massimo Dutti, Pull & Bear, Zara και Stradivarius..

Από το 2000 κι έπειτα αποτελεί σταθερά έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ενώ έχει δεχθεί κριτικές για την εγκατάσταση εργοστασιών σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Το 2011 παραιτήθηκε από την προεδρία της Inditex που ανέλαβε ο Πάβλο Ίσλα.

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις