Λαχταριστό, τέλειο για πρωϊνό, κολατσιό στο σχολείο αλλά και με τον απογευματινό καφέ. Σήμερα θα φτιάξεις το πιο εύκολο κέικ σοκολάτα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 5 κ.σ. γάλα
- 2 βανίλιες
- 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220 γραμμάρια κουβερτούρα
- 3 κ.γ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 5 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένη αμυγδαλόψυχα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στο μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ 200 γραμμάρια βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βαν’ιλιες, το μπέικινγκ πάουντερ λιωμένο σε 2 κουταλιές γάλα και το αλεύρι και τα χτυπάς καλά μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα
- Λιώνεις σε μπεν μαρί τα 170 γραμμάρια κουβερτούρας και τη βάζεις στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά
- Προσθέτεις την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζεις το χτύπημα
- Αλείφεις μια φόρμα κέικ με βούτυρο, ρίχνεις λίγο αλεύρι και απλώνεις το μείγμα του κέικ
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C
- Ψήνεις το κέικ για 45 περίπου λεπτά μέχρι να το δεις να φουσκώνει
- Όσο ψήνεται ετοιμάζεις το γλάσο
- Λιώνεις την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί
- Προσθέτεις 60 γραμμάρια βούτυρο και ανακατεύεις πολύ καλά
- Βάζεις το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτεις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια και ανακατεύεις πολύ καλά
- Όταν το κέικ ψηθεί, περιμένεις να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνεις το γλάσο