Τα ψητά μήλα είναι ένα γλύκισμα ιδιαίτερο που θα εντυπωσιάσει τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους. Και τώρα είναι η καλύτερη εποχή μιας και τα μήλα είναι εύγεστα και τέλεια.
Συστατικά
- 6 μήλα
- 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
- 2 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Με ένα μεγάλο κουτάλι αφαιρείς το εσωτερικό από τα μήλα κρατώντας το καπάκι τους
- Σε ένα μικρό μπολ βάζεις το μέλι και την κανέλα και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Λαδώνεις τα μήλα στην εξωτερική τους πλευρά και τα βάζεις σε ένα ταψί το ένα δίπλα από το άλλο
- Μοιράζεις το μείγμα με το μέλι και την κανέλα σε ίσα μέρη μέσα στα μήλα και προσθέτεις το χυμό λεμονιού
- Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά
- Σερβίρεις και προσθέτεις αν θέλεις μέλι και κανέλα