Τα κολοκύθια αυτή την εποχή είναι πιο νόστιμα από ποτέ και σήμερα θα φτιάξεις χορταστικές τηγανίτες με αυτά. Κατάλληλες για δεκατιανό αλλά και σνακ για τα παιδιά.
Συστατικά
- 4 μεσαία κολοκύθια πλυμένα, καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
- 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τρίμα φέτας
- 6 αυγά
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στύβεις πολύ καλά τα τριμμένα κολοκύθια
- Σε ένα μπολ βάζεις τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αλεύρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύεις καλά και βάζεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά
- Μόλις κάψει το λάδι με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνεις το µείγµα το ρίχνεις στο τηγάνι
- Ανακατεύεις το μείγμα κάθε φορά πριν το ρίξεις με το κουτάλι στο τηγάνι
- Μόλις πάρουν χρώμα οι τηγανίτες τις βγάζεις και τις βάζεις σε ένα πιάτο με στρωμένο απορροφητικό χαρτί