Το χοιρινό ταιριάζει τέλεια με τα κυδώνια που είναι στην εποχή τους και αυτό είναι ένα πιάτο που θα φτιάξεις πανεύκολα και θα εντυπωσιάσεις.
Συστατικά
- 1.5 κιλό χοιρινό κομμένο σε μέτρια καρέ
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ξυλ. κανέλα
- 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό ή ζωμό λαχανικών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τα κυδώνια σε τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια το κάθε κομμάτι σε τέσσερις φέτες
- Τα βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνεις τον χυμό πορτοκαλιού τον πολτό μήλου και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Απλώνεις ζάχαρη και το βούτυρο τα αφήνεις να βράσουν για 5-10 λεπτά ακόμη μέχρι να καραμελώσουν
- Τα αφαιρείς από τη φωτιά
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο και τα ανακατεύεις καλά
- Βάζεις στο μπολ τα κομμάτια χοιρινού και τα αλευρώνεις σε όλες τις πλευρές
- Ρίχνεις σε μια μεγάλη ελαιόλαδο σοτάρεις το κρεμμύδι και το χοιρινό ενώ το γυρνάς για να πάρει χρώμα και το σβήνεις με κρασί
- Προσθέτεις το νερό, την κανέλα και το μπαχάρι και το αφήνεις να βράσει για μιάμιση περίπου
- Αφού μαλακώσει το χοιρινό προσθέτεις στην κατσαρόλα τα κυδώνια με το ζωμό τους και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά ακόμη
- Μην ανακατεύεις απλά ανακίνησε την κατσαρόλα
- Το αφαιρείς από τη εστία και σερβίρεις