Η θερμοκρασία κατεβαίνει και είναι η σούπες επανέρχονται στο μενού της εβδομάδας. Και η κοτόσουπα είναι η ωραιότερη και πιο γευστική και θρεπτική.
Συστατικά
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα το ένα ολόκληρο και το άλλο ψιλοκομμένο σε καρέ
- 2 μεγάλα καρότα, το ένα ολόκληρο και το άλλο κομμένο σε ροδέλες
- 3/4 φλ. ρύζι για σούπα
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αυγά
- χυμός από 2 μεσαία λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά το κοτόπουλου, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό πάνω από τη μέση
- Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά και ρίχνεις το ολόκληρο κρεμμύδι και το ολόκληρο καρότο
- Το αφήνεις να βράσει για 1 περίπου ώρα και το τρυπάς με ένα πηρούνι να δεις αν έχει μαλακώσει
- Όταν είναι έτοιμο το βγάζεις από την κατσαρόλα και το βάζεις σε μια πιατέλα
- Σουρώνεις το ζωμό από το κοτόπουλο, τον βάζεις σε ένα μπολ και τον αφήνεις στην άκρη
- Καθαρίζεις το κοτόπουλο από τα κόκκαλα και το κόβεις σε μικρά κομμάτια
- Πλένεις την κατσαρόλα και ρίχνεις το λάδι να ζεσταθεί
- Ρίχνεις τα λαχανικά και τα σοτάρεις για 3 λεπτά περίπου
- Προσθέτεις τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τα βράζεις για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Ρίχνεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει
- Προσθέτεις το κοτόπουλο, σβήνεις την εστία
- Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφράτα
- Συνεχίζεις να τα χτυπάς και προσθέτεις Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνεις το χυμό λεμονιού και σιγά-σιγά το 1/3 από τον ζωμό που έχεις στην κατσαρόλα για να ζεσταθεί το αυγολέμονο
- Το ρίχνεις όλο στην κατσαρόλα και την μετακινείς για να πάει παντού