Ο συνδυασμός οσπρίων με κρέας δημιουργεί το τέλειο και απόλυτα θρεπτικό πιάτο. Το μοσχάρι με ρεβίθια είναι μια υπέροχη συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μέτρια καρέ
- 1/2 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις το μοσχάρι σε ένα μπολ και ρίχνεις ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι έτσι ώστε να πάνε παντού
- Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Προσθέτεις το μοσχάρι και το γυρίζεις μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις μεριές
- Ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά
- Όταν μαλακώσει το μοσχάρι προσθέτεις τα ρεβίθια, τα καρότα και το ζωμό λαχανικών και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση περίπου ώρα