Το ριζότο είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα σου. Θρεπτικό και super γευστικό θα το συνδυάσεις με μανιτάρια και παρμεζάνα χαρίζοντας μια έξτρα πινελιά χάρη στο θυμάρι.
Συστατικά
- 400 γρ. ρύζι για ριζότο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1.5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 4-5 μανιτάρια
- 3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. γεμάτο θυμάρι ψιλοκομμένο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
Μανιτάρια
- Κόβεις τα μανιτάρια στα δύο τα βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις ελαιόλαδο και αλάτι έτσι ώστε να πάει παντού
- Τα τοποθετείς σε ένα ταψί ή πυρίμαχος σκεύος και τα ψήνεις στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά
- Όταν πάρουν χρώμα και μαλακώσουν τα αφήνεις στην άκρη μέχρι να ετοιμάσεις το ριζότο
Ριζότο
- Ετοιμάζεις το ζωμό
- Ρίχνεις σε μια μέτρια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
- Προσθέτεις το σκόρδο και το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για για 2 λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί μέχρι να προσθέσεις το ζωμό
- Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά φροντίζοντας ο ζωμός να καλύπτει το ρύζι
- Μόλις βράσει το ρύζι βγάζεις την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτεις τα μανιτάρια, την παρμεζάνα και το θυμάρι
- Σκεπάζεις την κατσαρόλα και περιμένεις 5 περίπου λεπτά μέχρι να σερβίρεις