Πανικός σε πτήση για το Λος Άντζελες: Η καμπίνα του αεροπλάνου γέμισε καπνούς- Βίντεο

62

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες της πτήσης 2846 της Delta που αναχώρισε από την Ατλάντα για το Λος Άντζελες, όταν καπνός γέμισε τόσο την καμπίνα των επιβατών όσο και το πιλοτήριο του αεροσκάφους.

Το Boeing 757 μετέφερε 193 επιβάτες από την Ατλάντα στο Λος Άντζελες όταν το πλήρωμα παρατήρησε καπνό στο θάλαμο και την καμπίνα πτήσης, ανακοίνωσε η FAA. Το αεροπλάνο έκανε εκτροπή στο Albuquerque International Sunport και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail, φαίνεται η καμπίνα να γεμίζει καπνό από το μπροστινό μέρος, με τον podcaster Γκάρι Βον να λέει ότι η ορατότητα είχε περιοριστεί τόσο που εκείνος μπορούσε να δει μόνο λίγες σειρές καθισμάτων μπροστά του. Σύμφωνα με τον Βον, ο πιλότος ανακοίνωσε στους 193 επιβάτες ότι έχει χαθεί η πίεση λαδιού στον δεξιό κινητήρα και ότι το αεροσκάφος έχει χάσει κάθε ισχύ.

“Ήξερα ότι κάτι καταστροφικό είχε συμβεί. Όλοι έκλαιγαν, ούρλιαζαν, νόμιζαν ότι ουσιαστικά οι κινητήρες είχαν σβήσει, ότι το αεροπλάνο απλώς γλιστρούσε στον αέρα. Δεν υπήρχαν αναταράξεις, δεν υπήρχε τίποτα”, λέει ο Βον στο podcast του.

“Ο πιλότος είχε τον απόλυτο έλεγχο του αεροπλάνου. Δεν νομίζω ότι έχασε ποτέ τον έλεγχο του. Οι άνθρωποι που ούρλιαζαν και έκλαιγαν σίγουρα νόμιζαν ότι αυτό ήταν το τέλος. Ήταν οδυνηρό στην καλύτερη περίπτωση. Συνέβη ακριβώς αυτό που βλέπουμε στις ταινίες, το ξέφρενο κλάμα και τα ουλιαχτά”, περιέγραψε ο Βον.

Σύμφωνα με την Washingtonpost.com δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς και οι πιλότοι είπαν στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι δεν είχαν ιατρικά προβλήματα στο αεροσκάφος. Η πηγή του καπνού δεν ήταν ξεκάθαρη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις