Έχουν βασιλικό οίκο στην Αλβανία; Ποιος τον ίδρυσε; Πότε τελείωσε η βασιλεία του; Ποιος είναι ο διάδοχος πρίγκιπας που οραματίζεται την ένωση όλων των Αλβανών των Βαλκανίων υπό τη σκέπη της δικής του βασιλείας; Και κυρίως, πώς νομιμοποιείται να τσακώνεται με τη Βρετανία που κατηγορεί την Αλβανία ότι ευθύνεται για την αύξηση στις παράνομες εισόδους μεταναστών από τη Μάγχη;

Ο πρίγκιπας Λέκα γεννήθηκε το 1982 στο Γιοχάνεσμπουργκ, γιος του Βασιλιά Λέκα Α’ και της Σούζαν, μιας Αυστραλής που την αποκαλούσαν Βασίλισσα της Αλβανίας.

Ο Λέκα έχει σπουδάσει στην Αγγλία στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία, Σάντχερστ.

Ποιος είναι ο φιλόδοξος Αλβανός πρίγκιπας που θέλει να γίνει βασιλιάς της "Μεγάλης Αλβανίας" - Τα βάζει με τη ΒρετανίαΟ Λέκα Β’ είναι ο μοναχογιός του εκλιπόντος πατέρα του Λέκα Α’ ενώ κάποιοι Αλβανοί υποστηρικτές της μοναρχίας τον αποκαλούν ήδη βασιλιά.

Το 2016 παντρεύτηκε στα Τίρανα με την ένα χρόνο νεότερή του Αλβανή ηθοποιό Eλία Ζαχαρία, η οποία συνεχίζει να παίζει στο θέατρο στη Αλβανία.

 

Το ζευγάρι έχει μια κόρη, την Ζεραλντίν.

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΚΑ ΑΛΒΑΝΙΑ

Το όραμα για την ενώση όλων των Αλβανών των Βαλκανίων

“Η καλύτερη λύση για το Κόσοβο και την Αλβανία είναι να ενωθούν κάτω από τον μανδύα της αλβανικής μοναρχίας, την οποία θα πρέπει να επαναφέρουν στη χώρα” έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στην αλβανική εφημερίδα Diell.

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΚΑ ΑΛΒΑΝΙΑ

Η νέα αυτή ένωση θα πρέπει να έχει μονάρχη, κατά τα λεγόμενα του Λέκα Β’ που προσθέτει ότι η Μεγάλη Αλβανία, ως συνταγματική μοναρχία, θα παρέχει μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα απ’ ό,τι το τρέχων πολίτευμα. Μάλιστα, για να πείσει χρησιμοποιεί ως παραδείγματα τη μοναρχία στη Μεγάλη Βρετανία.

Πολιτική δήλωση – απάντηση στη Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών

Πολιτική παρέμβαση για τις δηλώσεις της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών κατά των Αλβανών μεταναστών έκανε εκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα, και ο royal της Αλβανίας.

Ο διάδοχος της Αλβανίας πρίγκιπας Λέκα χαρακτήρισε τη στάση της υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπρέιβερμαν “καθαρά ξενοφοβική”, κατηγορώντας την ότι “δαιμονοποιεί” τον λαό της χώρας του για πολιτικό όφελος.

Ο πρίγκιπας Λέκα επιτέθηκε μετά τις δηλώσεις της Μπρέιβερμαν στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι απαιτείται “σθεναρή δράση” για να παταχθούν οι “πολλοί άνθρωποι” που έρχονται από την Αλβανία με “παράνομους στόχους”.

Η Βρετανή υπουργός υποστήριξε ότι από τους 12.000 Αλβανούς που έχουν φτάσει με μικρές βάρκες μέχρι στιγμής φέτος στη Βρετανία, οι 10.000 ήταν ενήλικοι άγαμοι άντρες και είπε ότι προορίζονται για τη στρατολόγηση από αλβανικές εγκληματικές συμμορίες που δρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Λέκα άδραξε την ευκαιρία για να κάνει μια δήλωση παρέμβαση, υπερασπιζόμενος τη χώρα του και έγραψε στο Twitter: “Η δυσανάλογη συκοφαντία είναι καθαρά ξενοφοβική”.

 

“Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πληθυσμό 67 εκατομμύρια, με 6 εκατομμύρια μετανάστες. Οι 12 χιλιάδες Αλβανοί δεν είναι εισβολή. Οι αποτυχίες της βρετανικής επιβολής του νόμου δεν είναι δική μας ευθύνη. Ένας τεράστιος αριθμός Αλβανών που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι από την ΕΕ και όχι από την Αλβανία” έγραψε.

Και πρόσθεσε: “Σταματήστε να μας δαιμονοποιείτε για τα δικά σας εσωτερικά πολιτικά οφέλη!” σημειώνοντας ότι “οι Αλβανοί που έρχονται στη χώρα θα ήταν μια βελτίωση για τη βρετανική κοινωνία”.

Πολιτικές βλέψεις αφού δεν βλέπει να φορά ξανά το στέμμα

Στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Αλβανία ένα όνομα έκπληξη “έπαιξε” για την προεδρία της χώρας και ήταν του Λέκα Ζόγκου ως διαδόχου του Ιλίρ Μέτα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς στις 24 Ιουλίου η χώρα εξέλεξε τον Μπαϊράμ Μπεγκάι.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο, το παρασκήνιο και το πώς εμφανίστηκε στον αλβανικό Τύπο η “υποψηφιότητα” Λέκα μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρώην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, σήμερα Πρέσβης των ΗΠΑ στο Λονδίνο, Φίλιπ Ρίκερ που ερμηνεύθηκε από τους υποστηρικτές τους ως σημάδι αποδοχής του Λέκα από την Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις