Η σεζόν προκρατήσεων του Ιανουαρίου είναι απίθανο να φτάσει τα επίπεδα του 2019 τη χρονιά του 2023 σύμφωνα με τα Βρετανικά τουριστικά γραφεία, εξαιτίας των πιέσεων που δέχονται τα νοικοκυριά από την αύξηση του κόστους ζωής.

Η τάση κορύφωσης των μαζικών προκρατήσεων τον Ιανουάριο, με σημείο αναφορά τις καλοκαιρινές διακοπές της ίδιας χρονιάς, που άλλοτε αποτελούσε παράδοση στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το TTG, οι Βρετανοί αναμένεται να έχουν ως προτεραιότητα για την επιλογή των καλοκαιρινών διακοπών τους το value που αυτές προσφέρουν, με ορισμένους να εγκαταλείπουν αγαπημένους τους προορισμούς προτιμώντας νέους.

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό γραφείο TravelTime World, η Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και η Κροατία πρόκειται να αντικαταστήσουν την Ελλάδα ως «φαβορί» των καλοκαιρινών διακοπών στην Ευρώπη.

Άλλοι ταξιδιώτες αναζητούν πιο λεπτομερή καταγραφή του κόστους διακοπών, με τις αυξήσεις των τιμών σε ορισμένες περιπτώσεις να αναδεικνύουν τα οφέλη των προκρατήσεων.

Ωστόσο, τα βρετανικά τουριστικά γραφεία παραμένουν αισιόδοξα ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα επιστρέψει μέσα στο νέο έτος, ενώ οι αυξανόμενες τιμές θα προκαλέσουν ταξιδιωτική ζήτηση από νοικοκυριά με αποταμιεύσεις.

Εν τω μεταξύ, σημαντικός αριθμός πελατών της Thorne Travel κάνουν κράτηση για το καλοκαίρι του 2024 (!) και όχι του 2023, ενώ οι πωλήσεις για πακέτα κρουαζιέρας, all inclusive και διακοπές σε γκρουπ κινούνται ανοδικά.

Φωτογραφία από Dimitris Vetsikas από το Pixabay

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις