ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Σε αγωγές κατά παντός υπευθύνου προχωράει ο δήμαρχος για τα χρέη σε δημοτικές επιχειρήσεις

164
Την πρόταση που θα κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις δικαστικές εξελίξεις για τα οικονομικά σκάνδαλα στον Δήμο, γνωστοποιεί στην τοπική κοινωνία ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης. Όπως τονίζει, αναμένεται να προτείνει στο Δ.Σ. αγωγές για την αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς του Δήμου και τη διενέργεια διαχειριστικών ελέγχων σε ΣΑΖ, πρώην ΦοΔΣΑ και ΔΙΚΤΥΟ.

 

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Η «Επιχείρηση Καθαριότητας», ο «ΙΑΜΟΣ», η «ΔΕΠΑΖ», η «ΑΔΑΖ», η «ΔΑΕΖ», το «ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ», η «ΣΑΖ» και ο «Σύνδεσμος Καθαριότητας» («ΦοΣΔΑ»), είναι οι επιχειρήσεις-διαμάντια που οι Δήμοι συνέστησαν και λειτούργησαν από το 2003- 2010 για να αναπτυχθεί το Νησί.

Τώρα εάν το Νησί δεν ανεπτύχθη και άφησαν το Δήμο υπερχρεωμένο δεν είναι και τόσο σημαντικό, αρκεί που το Νησί γέμισε με βίλες.

Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ (15.000.000 €) το χρέος μόνο στο ΙΚΑ από την Επιχείρηση Καθαριότητας .Ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 €) από τη «ΔΑΕΖ» στο ΙΚΑ, ένα εκατομμύριο (1.000.000 €) για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»-λόγω ανυπαρξίας δικαιολογητικών διαχείρισης, άλλο ένα εκατομμύριο (1.000.000 €) οι οφειλές στη Εφορία και εν συνεχεία ακολουθούν και οι άλλες ως άνω Εταιρίες.

Για να μην έχει και ο Δημότης «Μαύρα Μεσάνυχτα» και να είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του, ο Δήμαρχος τον ενημερώνει:
1.Ο Εισαγγελέας της Έδρας στη Δίκη για το «ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» υπέβαλε αναιρέσεις για τις δύο αποφάσεις του τριμελούς Κακουργιοδικείου περί παραγραφής των κακουργημάτων στον Άρειο Πάγο.

2. Ο Δήμαρχος εντός των ημερών θα εισηγηθεί στο Δ.Σ.:
α. Την κατάθεση αγωγών κατά παντός υπευθύνου για την αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς του Δήμου, σύμφωνα με τους διαχειριστικούς ελέγχους που έχουν γίνει.
β. Τον διαχειριστικό έλεγχο της Επιχείρησης ΣΑΖ Α.Ε.
γ. Τον διαχειριστικό έλεγχο της Επιχείρησης του πρώην συνδέσμου Καθαριότητας ΦοΔΣΑ.
δ. Τον διαχειριστικό έλεγχο της Επιχείρησης «Δίκτυο»
ε. Την αντικατάσταση του εκκαθαριστή κου Μουδήλα από την Επιχείρηση Καθαριότητας, την αναζήτηση πιθανών ευθυνών του και την συνέχεια της λύσης και εκκαθάρισης της Επιχείρησης.

3. Ο Δήμαρχος έχει ζητήσει από τον συνήγορό του να εξετάσει τη δυνατότητα υποβολής καταγγελίας κατά παντός υπευθύνου στον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) για παράβαση καθήκοντος και απιστία στην Υπηρεσία, λόγω αδιαφορίας τους να επιδιώξουν δικαστικώς την είσπραξη των οφειλών από τους υπεύθυνους της Επιχείρησης Καθαριότητας και των ως άνω Εταιριών».

πηγη https://www.imerazante.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις