ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Λίγο πριν την έλευση του χαμηλού βαρομετρικού που έρχεται από την Ιταλία ενισχυμένο με νοτιοδυτικούς ανέμους, βρεθήκαμε στον αγριεμένο Μακρύ Γιαλό με τους kite sufers .

Πρόκειται για τον γνωστό Γιώργο Ποταμιάνο , τον επίσης Ληξουριωτη Πιέρο Βουτσινά , και τον νεοεμφανιζόμενο Αλέξανδρο Χιόνη . Δεν έχασαν την ευκαιρία να χαρούν αυτό που αγαπούν κάνοντας kite surf στα μανιασμένα κύματα του Μακρύ Γιαλου με εντυπωσιακά άλματα και φιγούρες με τον αετό τους, ανεβαίνοντας την αδρεναλίνη στα ύψη .

Το kite surf ή αλλιώς και kiteboarding (αετοσανίδα) σημαίνει «αετός» και «σανίδα». Αποτελεί συνδυασμό αθλημάτων όπως wakeboard, windsurf, paraglide και surf και είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα θαλάσσια σπορ στον κόσμο.

Μία σανίδα με αετό και ο αναβάτης, με τη βοήθεια του αετού σερφάρει στο νερό πάνω σε μια σανίδα. Το kite surf είναι ένα εντυπωσιακό. extreme sport και αποτελειται από τον αετό (kite) και περιλαμβάνει το πανί, τη μάτσα και τις αρτάνες (ζύγια), που ενώνουν τη μάτσα με το πανί. Τα σχοινιά αυτά έχουν μήκος 22-25 μέτρα. Τα είδη των αετών είναι δύο. Οι type-C αετοί για προχωρημένους και οι hybrid που απευθύνονται σε όλους επειδή πετούν πιο εύκολα, σηκώνονται από το νερό.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις