Το μοσχαράκι Στρογγανόφ είναι ένα από τα πιο απολαυστικά πιάτα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα τόσο μέσα στην εβδομάδα όσο και τις ημέρες των γιορτών.
Συστατικά
- 1½ κιλό μοσχαρίσιο κότσι, σε 6 χοντρές φέτες
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κιλό μανιτάρια
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 2 κ. σ. γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά το μοσχαράκι και ρίχνεις σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο
- Αλευρώνεις το κρέας και το σοτάρεις γυρνώντας με την ξύλινη κουτάλα για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Το αφαιρείς και το αφήνεις σε ένα βαθύ πιάτο
- Σοτάρεις το κρεμμύδι και τα μανιτάρια ανακατεύοντας και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
- Ρίχνεις το κρέας στο τηγάνι, ανακατεύεις τον πελτέ ντομάτας μέσα σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτεις μαζί τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύεις και το αφήνεις να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά
- Πέντε λεπτά πριν το σβήσεις προσθέτεις τα μανιτάρια
- Ρίχνεις σε ένα το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις καλά ώστε να ομογενοποιηθούν
- Τη ρίχνεις στο τηγάνι με το κρέας ανακατεύοντας απαλά
- Σ ερβίρεις συνοδεύοντας το μοσχαράκι στρογγανόφ με ρύζι ή πουρέ