Ένα κλασικό, γαλλικό πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου στο γιορτινό τραπέζι.

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε καρέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 500γρ.  μικρά κρεμμύδια (κοκκάρια)
  • 150γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ
  • 500γρ. κοκκάρια καθαρισμένα
  • 1/2 κιλό μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλό κόκκινο κρασί
  • 500ml ζωμό μοσχαρίσιο
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ. σ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το μπουκέ γκαρνί θα χρειαστείς

  • 2 φύλλα δάφνη
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1-2 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • κόκκους από μαύρο πιπέρι
  • 3-4 γαρίφαλλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά το μοσχαράκι και το αφήνεις να στραγγίξει σε ένα πιάτο που έχεις προηγουμένως στρώσει χαρτί κουζίνας
  • Παίρνεις ένα κομμάτι από τούλι, τυλίγεις τα υλικά του μπουκέ γκαρνί και το δένεις καλά
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και το αφήνεις σε ένα πιάτο στην άκρη
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμυδάκια
  • Προσθέτεις τα μανιτάρια και λάδι αν χρειάζεται και συνεχίζεις το σοτάρισμα
  • Τα αφαιρείς και αφήνεις στην άκρη
  • Σοτάρεις το μοσχαράκι μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το μπέικον, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια
  • Ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις το κόκκινο κρασί, τον ζωμό, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύεις καλά και το αφήνεις για 2-3 λεπτά
  • Βάζεις όλα τα υλικά μαζί με το μπουκέ γκαρνί σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς και το αφήνεις να ψηθεί με κλειστό καπάκι για 3 τουλάχιστον ώρες
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις