Υποστηρίξτε μας και επιλέξτε ένα πρόγραμμα το οποίο θα σας δώσει πρόσβαση στις αποκλειστικές ιστορίες μας.
Βασικό
€
3
€
0
/ 15 credits
Το βασικό πακέτο παρέχει 15 μονάδες (credits) στο λογαριασμό σας. Επιτρέπει το ξεκλείδωμα για: 3 ΑΡΘΡΑ!
Featured
€
10
€
0
/ 50 credits
Το Featured πακέτο παρέχει 50 credits στο λογαριασμό σας. Επιτρέπει το ξεκλείδωμα για: 10 ΑΡΘΡΑ!
Premium
€
25
€
0
/ 125 credits
Το Premium πακέτο παρέχει 125 credits στο λογαριασμό σας. Επιτρέπει το ξεκλείδωμα για: 25 ΑΡΘΡΑ!
** Εγγραφείτε στον ιστότοπό μας και επιλέξτε ένα πακέτο. Το κάθε πακέτο παρέχει έναν αριθμό μονάδων (credits) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε την πρόσβαση στις αποκλειστικές ιστορίες μας χωρίς ημερομηνία λήξεως.
Η φιτούρα ή φριτούρα είναι παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου, που προσφέρεται στην γιορτή του Αγίου Διονυσίου τόσο στα σπίτια όσο και σε καντίνες έξω απο το ναό του Αγίου! Μας το θύμισε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, Ζακυνθινιά και η ίδια, καθώς το απόλαυσε τιμώντας τον Αγιο.
Θρησκευτική γιορτή χωρίς φιτούρες δεν υπάρχει στην Ζάκυνθο. Εξω απο την εκκλησία του Αγίου απόλαυσα, όπως κάθε χρονο, τις ζεστές και τραγανιστές φιτούρες.
Για τσου πασιονάτους μαγείρους Αναγνώστες μας, δίνουμε τη συνταγή για φιτούρες του Ακη Πετρετζίκη, συνταγη με Βενετσιάνικες ρίζες που παραπέμπει στην πολέντα.
1400 γρ. νερό
10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ανθόνερο
1 πρέζα αλάτι
400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να πάρει το μείγμα μια βράση.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να σπάσουν τυχόν γρομπαλάκια στο μείγμα.
Βάζουμε το βούτυρο, το ανθόνερο, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×32 εκ. και καλύπτουμε με μεμβράνη. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ξεφορμάρουμε την κρέμα από το ταψί και κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας.
Βάζουμε στο καυτό τηγάνι και τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και γίνουν τραγανά.