H Πρωτοχρονιά πλησιάζει και η παραδοσιακή βασιλόπιτα θα στολίσει το γιορτινό τραπέζι της Παραμονής και μην ξεχάσεις το φλουρί.
Συστατικά
- 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ.βούτυρο
- 7 αυγά
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκινίζεις το αλεύρι
- Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάς καλά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτεις στο μίξερ τους κρόκους από τα 6 αβγά σιγά σιγά και συνεχίζεις το χτύπημα για 5 λεπτά
- Ρίχνεις το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ και τα χτυπάς για 3-4 λεπτά
- Σε ένα μπολ χτυπάς με το σύρμα τα ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα
- Στο μίγμα με τους κρόκους ρίχνεις το αλεύρι και τη μαρέγκα και ανακατεύεις προσεχτικά
- Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνεις το μίγμα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ρίχνεις σε ένα πιάτο το αβγό και το χτυπάς καλά με ένα πιρούνι
- Αλείφεις με αυτό την πίτα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
- Βάζεις από πάνω το γαρίφαλο και την αμυγδαλόψυχα και την ψήνεις για 1 περίπου ώρα
- Την βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις 5-10 λεπτά πριν την βγάλεις από το ταψί
- Την τοποθετείς σε μια πιατέλα και την στολίζεις με ζάχαρη άχνη και γκι.