Αν παραμένεις πιστή στις σοκολατένιες γεύσεις και θέλεις να ξετρελάνεις τα μικρά σου φέτος θα φτιάξεις Βασιλόπιτα με κακάο.
Συστατικά
- 200 γρ. βούτυρο σε κύβους
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 10 γρ. σκόνη κακάο
- 10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 80 ml σιρόπι σφενδάμου
- 6 αυγά
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 120 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτεις το κακάο. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου.
- Σε ένα μίξερ, χτυπάς πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά.
- Προσθέτεις το 1/3 από το μείγμα αυγών σε εκείνο του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.
- Προσθέτεις και το αμύγδαλο σκόνη μαζί με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και συνέχισε να ανακατεύεις προσεκτικά.
- Ρίχνεις το τελικό μείγμα στο ταψί και ψήνεις για 55 λεπτά, κάνοντας παράλληλα μικρές τρύπες με ένα πιρούνι.
- Την αφήνεις λίγο να κρυώσει, μοιράζεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις.