Αν παραμένεις πιστή στις σοκολατένιες γεύσεις και θέλεις να ξετρελάνεις τα μικρά σου φέτος θα φτιάξεις Βασιλόπιτα με κακάο.

Συστατικά

  • 200 γρ. βούτυρο σε κύβους
  • 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 γρ. σκόνη κακάο
  • 10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 80 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 6 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτεις το κακάο. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου.
  • Σε ένα μίξερ, χτυπάς πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά.
  • Προσθέτεις το 1/3 από το μείγμα αυγών σε εκείνο του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.
  • Προσθέτεις και το αμύγδαλο σκόνη μαζί με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και συνέχισε να ανακατεύεις προσεκτικά.
  • Ρίχνεις το τελικό μείγμα στο ταψί και ψήνεις για 55 λεπτά, κάνοντας παράλληλα μικρές τρύπες με ένα πιρούνι.
  • Την αφήνεις λίγο να κρυώσει, μοιράζεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις