Συνταγή για σούπα με γλυκοπατάτα και τζίντζερ

153

Μια ελαφριά σούπα είναι η τέλεια ιδέα τόσο για το γιορτινό τραπέζι όσο και την επόμενη ημέρα που θέλεις να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου.

Συστατικά

  • 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 κ. γ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1/4 του φλιτζανιού μακαντέμια χωρίς αλάτι
  • Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)
  • Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα ταψί, απλώνεις μια λαδόκολλα και προσθέτεις από πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι. Ψήνεις για περίπου 50 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν, μεταφέρεις τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτεις το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
  • Αφήνεις το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μειώνεις τη θερμοκρασία σε μέτρια και τα αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτεις τα μακαντέμια. Με ένα ραβδομπλέντερ κάνεις τη σούπα βελουτέ.
  • Σερβίρεις σε 8 πιάτα και προσθέτεις από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις